Στον εισαγγελέα οι αστυνομικοί της ναρκο-συμμορίας

Ενώπιον της Δ' ανακρίτριας, με την κατηγορία ότι εμπλέκονται στο κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών που δρούσε με την "προστασία" της ΕΛ.ΑΣ, βρέθηκαν την Τρίτη ένας αξιωματικός που υπηρέτησε σε νευραλγική θέση της ασφάλειας Θεσσαλονίκης καθώς και ένας αστυνομικός της ασφάλειας Γιαννιτσών.

 

Ο αξιωματικός, υπηρετούσε στην υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης και κατηγορείται ότι "μισθοδοτούνταν" από το συγκεκριμένο κύκλωμα ενώ φέρεται ότι έπαιρνε «δώρο» και νεαρές αλλοδαπές για να ικανοποιήσει τις... ερωτικές του ανάγκες!

 

Ο ίδιος αρνήθηκε κάθε κατηγορία και αφέθηκε ελεύθερος αφού του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός βρέθηκε κατηγορούμενος καθώς στις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν καταγραφεί, ένας από τους εγκεφάλους του κυκλώματος ισχυρίζεται ότι ο αξιωματικός χρηματίζεται με μεγάλα χρηματικά ποσά κάθε εβδομάδα. “Κάθε εβδομάδα μάς φεύγουν 500 - 1.000 ευρώ που τον ταΐζουμε. Δε μας χαλάει δουλειά αυτός ο άνθρωπος, ρε συ... Αν θέλει όχι 500 και 1.000 ευρώ, αλλά και 2.000 ευρώ ξοδεύω την εβδομάδα γι' αυτόν. Χαλάλι του... Αυτός τα δίνει σαν να τα παίρνει δανεικά” αναφέρεται στην επίμαχη συνομιλία.

Και ο δεύτερος αστυνομικός ο οποίος υπηρετούσε στην ασφάλεια Γιαννιτσών και φέρεται ότι είχε ύποπτες "συναλλαγές" με τα μέλη του συγκεκριμένου κυκλώματος, αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ο αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι ότι έκανε “το έπραξε στο πλαίσιο του υπηρεσιακού του καθήκοντος και ουδέποτε είχε παράνομη συναλλαγή με κανένα από τα μέλη του κυκλώματος”.

Και αυτός αφέθηκε ελεύθερος αφού του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του ενώπιον της ανακρίτριας κάθε μήνα ενώ κλήθηκε να καταβάλει και χρηματική εγγύηση ύψους 3.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα αποκαλύφθηκε στις αρχές Ιανουαρίου και κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που οργανώθηκε συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία συνολικά 35 άτομα. Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται συνολικά 8 αστυνομικοί από τους οποίους οι τέσσερις προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους στην δ' ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.