Έτοιμοι να… οργώσουν την εθνική οι αγρότες

Σταθερή παραμένει η στάση των αγροτών στα μπλόκα. Οι αγρότες βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και παραμένουν στα σημεία συγκέντρωσής τους σε όλη την Ελλάδα, τα οποία πυκνώνουν μέρα με την ημέρα, καθώς δέχονται ολοένα και περισσότερες συμμετοχές αγροτών, με τρακτέρ που... παρκάρουν στα μπλόκα, παράπλευρα των δρόμων.

Ο παλμός των αγροτικών κινητοποιήσεων χτυπάει στο μπλόκο της Νίκαιας Λάρισας, στο οποίο κατευθύνονται νέοι αγρότες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως το πρωί της Τρίτης, αριστερά και δεξιά του εθνικού οδικού δικτύου βρίσκονται πάνω από 1.500 τρακτέρ.

Οι αγρότες τηρούν σταθερή στάση, χωρίς ακρότητες και χωρίς να κλείνουν τους δρόμους, αναμένοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Στα επιμέρους, οι αγρότες της Πιερίας έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων στις 11:00 της Τρίτης, έξω από την Εφορία Κατερίνης. Ωστόσο, δεν αποκλείονται οι ξεχωριστές κινητοποιήσεις και νωρίτερα.

Σε κινητοποιήσεις, με κύρια σημεία την Ορεστιάδα και τις Φέρες, προσανατολίζονται και αγρότες του νομού Έβρου.

Στην Πελοπόννησο, συντονιστική επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων Χανδρινού, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Λευκοχώρας, Χώρας, Πεταλιδίου και των αγροτικών συνεταιρισμών Γλυφάδας και Βάλτας συγκρότησαν οι αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί στο Σουληνάρι Μεσσηνίας.

Στην περιοχή του Δομοκού όπου επίσης υπάρχουν συγκεντρωμένα τρακτέρ οι αγρότες προχώρησαν χθες σε αποκλεισμό του δρόμου από Λαμία προς Τρίκαλα και Καρδίτσα ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη δεν τους επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουν τα τρακτέρ.

Στην περιοχή του Ορχομενού της Βοιωτίας, τα τρακτέρ βρίσκονται εγκλωβισμένα από τους αστυνομικούς παρά το γεγονός ότι έχουν καταβάλλει αρκετές προσπάθειες για να βρεθούν στο Κάστρο όπως είχαν προαναγγείλει.

Μπλόκα αγροτών υπάρχουν επίσης στον κόμβο Πετραλώνων στη Χαλκιδική. Δεν αποκλείονται επίσης και συμβολικοί αποκλεισμοί του δρόμου από αγρότες πεζούς στα μπλόκα των Σερρών (εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, στο ύψος της Πέλλας) και της Ημαθίας (Εγνατία Οδός, κόμβος της Κουλούρας).

Στους δρόμους και οι αγρότες της Κρήτης

Στους δρόμους κατεβαίνουν οι αγρότες τις Κρήτης για να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση.

Στο Ηράκλειο το ραντεβού είναι στις 10:00 στον κόμβο των Πεζών, όπου οι αγρότες θα συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους.

"Ο μόνος δρόμος που μένει είναι ο δρόμος της συλλογικής οργάνωσης και πάλης. Ο δρόμος της σύγκρουσης με αυτή την πολιτική και η ανατροπή της" τονίζει η ΠΑΣΥ σε ανακοίνωσή της.

Στα Χανιά, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων διοργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 11:00, στο οποίο θα συμμετέχει και ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Χανίων.