Βουλιάζει στα σκουπίδια η Ρόδος

Τεχνικά προβλήματα στην υπηρεσία καθαριότητας εμφανίζονται στη Ρόδο. Παράλληλα, παρουσιάζονται δυσλειτουργίες στη συμπεριφορά των ίδιων των πολιτών στον θεμελιώδη αυτό τομέα της καθημερινότητάς τους .

Όπως αποκαλύφθηκε, από τα πρώτα πράγματα που "ανακάλυψαν" ήταν μικρούς ΧΥΤΑ που έχουν ξεφυτρώσει μέσα στην πόλη!

Η ρίψη μπαζών είναι το πρώτο θέμα με το οποίο καταπιάστηκε η νεοσυσταθείσα Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου και ανακάλυψε αυτοσχέδιους τόπους ρίψης απορριμμάτων μέσα στη πόλη.

Πέντε συνεργεία κάνουν την αποκομιδή σε καθημερινή βάση. Κάθε φορτηγό κάνει περίπου 15 δρομολόγια καθημερινά και λαμβάνοντας υπόψη τη χωρητικότητα των φορτηγών, υπολογίζεται ότι μαζεύουν οκτώ με δέκα τόνους ογκωδών αντικειμένων κάθε μέρα.

Η αντιδημαρχία του νησιού έχει "επιστρατεύσει" και φορτωτή αλλά καθημερινά οι αρμόδιοι δεν παύουν να εκπλήσσονται, καθώς έχουν διαπιστώσει ότι ογκώδη αντικείμενα αφήνονται οποιαδήποτε ώρα, έξω από τους κάδους.

Η αντιδημαρχία προσανατολίζεται να εφαρμόσει αυστηρά τον καινούργιο κανονισμό για την καθαριότητα, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της σύνταξης. Εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση, ο δήμος είναι διατεθειμένος ακόμη και να απομακρύνει τους κάδους σε αρκετή απόσταση από τις περιοχές που δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός και να μένουν τα σκουπίδια αμάζευτα.