Ξεσπά η οικογένεια του άτυχου βρέφους από τη Λέρο

Φως στην τραγωδία με το θάνατο του 34 ημερών βρέφους, που μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη Λέρο στο ΠΑΓΝΗ, όπου, δυστυχώς εξέπνευσε μετά από 4ήμερη μάχη για τη ζωή αναμένεται να δώσει το ιατροδικαστικό πόρισμα. Σύμφωνα με πληροφορίες το άτυχο βρέφος πέθανε λόγω "πολυοργανικής ανεπάρκειας συνεπεία υποσιτισμού".

Την ίδια ώρα ξέσπασαν οι συγγενείς της 24χρονης μητέρας από τη Λέρο σχετικά με όσα λέγονται για την κατάσταση του βρέφους και για την φροντίδα που του παρείχε η οικογένεια του. Στους δημοσιογράφους μίλησε η κουνιάδα της 24χρονης μητέρας από τη Λέρο.

Σύμφωνα με το cretalive.gr η Ν. Μ., αδελφή του στρατιωτικού με τον οποίο θα παντρευόταν η νεαρή μητέρα σε λίγες ημέρες, υποστήριξε  πως όπως διαπίστωσε και η ίδια, που έμεινε μαζί τους στη Λέρο για λίγες ημέρες, το παιδί τρεφόταν κανονικά και με μεγάλη φροντίδα από τη μητέρα του.

Η κ. Μ. είπε ότι το παιδί ζύγιζε 4 κιλά και όχι 3 όπως ειπώθηκε και υποστήριξε πως όπως της είπε η ιατροδικαστής, δεν έφερε τραύματα και μώλωπες.

Σύμφωνα με την αδελφή του στρατιωτικού οι οδηγίες από το νοσοκομείο της Λέρου προς την 24χρονη Μ. ήταν να ταΐζει το παιδί γάλα και χαμομήλι εναλλάξ ανά δύο ώρες, κάτι που ίσως να οδήγησε στα προβλήματα της υγείας του, καθώς δεν έπαιρνε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά

Οσο για τον θηλασμό και τις βολές προς τη νεαρή μητέρα, υποστήριξε ότι το παιδί ήταν 7μηνίτικο και δεν είχε γάλα.

Η κ. Μ. δήλωσε ότι η οικογένεια θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του νοσοκομείου Λέρου, προσθέτοντας ότι η τραγική ιστορία έχει επηρεάσει και τον αδελφό της, ο οποίος υπέστη σοκ και νοσηλεύται στη Λέρο, γιατί δεν του έδωσαν άδεια από τη Μονάδα του για να συνοδεύσει το βρέφος στο Ηράκλειο.

Το χρονικό και η πορεία προς το θάνατο του βρέφους

Το Σάββατο το μωρό ενός μήνα μεταφέρεται από τη μητέρα του στο Νοσοκομείο Λέρου. Οι γιατροί διαπιστώνουν ότι είναι υποσιτισμένο, έχει υποθερμία και δύσπνοια. Οι λειτουργίες των ζωτικών οργάνων έχουν ασθενήσει.

Το μωρό μεταφέρεται με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο, όπου διασωληνώνεται. Το μωρό εκπνέει από πολυοργανική ανεπάρκεια. Ο διοικητής του Νοσοκομείου Λέρου όσο και ο παιδίατρος δεν απαντούν σε κανένα από τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματά γράφει "Η εφημερίδα των Συντακτών". Η μοναδική μαρτυρία για τα πραγματικά περιστατικά προέρχεται από την προσωπική ιστοσελίδα μιας νοσοκόμας που εγκαλεί τη μητέρα για κακοποίηση και ζητά την ψυχιατρική εξέτασή της.

Εντελώς διαφορετική εικόνα μεταφέρουν γιατροί από το Ηράκλειο, που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. "Η μητέρα υπεραγαπούσε το παιδί. Δεν είχε τις γνώσεις ώστε να αντεπεξέλθει επαρκώς και δεν υπήρχε το κατάλληλο κοινωνικό περιβάλλον να τη στηρίξει".

Ο πατέρας του μωρού

Σε παρόμοιο κλίμα κι ο πατέρας του μικρού σε ανάρτησή του στο lerosnews.gr πριν το θάνατο του μωρού:
"Για όσους κρίνουν, καλό θα ήταν εάν δεν γνωρίζουν τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έγινε, να είναι πιο επιφυλακτικοί. Δεν θα μπω στη διαδικασία να χαρακτηρίσω κανέναν. Οταν ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ, θα τελειώσουν όλα και θα είναι το παιδί καλά, το θέμα δεν θα μείνει έτσι. Οχι για να δικαιωθώ εγώ, ή η Μάνα του παιδιού για τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς που άκουσε στο Νοσοκομείο, αλλά να μην πάθει ΠΟΤΕ ξανά, ΚΑΝΕΝΑ παιδί, κάτι τέτοιο. Πάρτε πληροφορίες και από το Νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου νοσηλεύεται το παιδί, π.χ. για το βάρος του, ή αν είχε ενημερωθεί ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ημέρα κάποιος από το προσωπικό της Λέρου για τα συμπτώματα του παιδιού. Ή για τις οδηγίες που δόθηκαν για την διατροφή του παιδιού από το Νοσοκομείο. Κάντε τα όλα αυτά και μετά ξεσκίστε την υπόληψη ανθρώπων!"