Άνοιξε η ΔΟΥ Αταλάντης με παρέμβαση εισαγγελέα

Χρειάστηκε η παρέμβαση εισαγγελέα για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η συγχώνευση της ΔΟΥ Αταλάντης με τη ΔΟΥ Λαμίας και η μεταφορά του υλικού της τοπικής εφορίας στην κεντρική, η οποία θα την απορροφήσει.

Με εντολή εισαγγελέα και με τη βοήθεια μιας διμοιρίας αστυνομικών, άνοιξε το πρωί της Τρίτης 22 Ιανουαρίου η ΔΟΥ της Αταλάντης. Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο της εφορίας παρέμενε για δεύτερη εβδομάδα υπό κατάληψη.

Οι αστυνομικοί, εκμεταλλευόμενοι την απουσία κατοίκων της περιοχής από τον χώρο της κατάληψης, έστησαν κλοιό γύρω από την ΔΟΥ. Η προϊσταμένη του παραρτήματος άνοιξε την πόρτα και έτσι οι υπάλληλοι κατέστη εφικτό να φορτώσουν φακέλους και μηχανολογικό εξοπλισμό, ο οποίος μεταφέρθηκε πλέον στη Λαμία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στο χώρο υπήρξε αναστάτωση, αλλά δεν δόθηκε έκταση με κάποια συντονισμένη αντίδραση, ανάλογη εκείνων των προηγούμενων ημερών, στην ίδια εφορία ή και σε άλλες.

Οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται στην περιοχή για το κλείσιμο της ΔΟΥ και ήδη προγραμματίζεται η συνεδρίαση και της συντονιστικής επιτροπής αλλά και του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λοκρών για να ληφθούν αποφάσεις.