Όταν οι Άραβες επισκέφθηκαν την Κρήτη

Εμπορικό άνοιγμα για την προώθηση Κρητικών προϊόντων στις Αραβικές χώρες - μετά την Ρωσία τον Καναδά, την Ουκρανία και χώρες της Ευρώπης- επιχειρεί με στοχευμένες δράσεις η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. Η Περιφέρεια με τα τέσσερα Επιμελητήρια του νησιού υποδέχτηκαν τους εκπρόσωπους 3 κορυφαίων αλυσίδων σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται στο Λίβανο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ.

Για το αν επιτευχθεί σήμερα κάποια συμφωνία ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανόλης Αλιφιεράκης δήλωσε πως οι επιχειρηματίες αυτοί είναι εξουσιοδοτημένοι να προχωρήσουν σε συμφωνία όμως αυτό δεν το γνωρίζουμε ακόμη ενώ συνεχίζει λέγοντας πως ένας μόνο από αυτούς δήλωσε πως δεν θα συμφωνήσει. Οι τιμές των Κρητικών προϊόντων φάνηκαν να είναι υψηλές για τους Άραβες επιχειρηματίες όμως κάτι τέτοιο δεν αποτελεί κίνδυνο καθώς γνωρίζουν πως η ποιότητα τους είναι υψηλή συμπληρώνει ο κ. Αλιφιεράκης. Την Πέμπτη στις 11:00 θα γίνουν ανάλογες συναντήσεις με φορείς και επιχειρηματίες της Δυτικής Κρήτης στο Επιμελητήριο Χανίων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του prismanews.gr.

Σε ότι αφορά τους αγοραστές, θα παρευρεθούν 3 υψηλόβαθμα στελέχη, από τις Αραβικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα:

-Από το Κουβέιτ : The sultan – center (www.sultan-center.com), που εξειδικεύεται σε λιανικό εμπόριο κατέχοντας το 15% της μερίδας της αγοράς του Κουβέιτ. Η συγκεκριμένη αλυσίδα, απασχολεί πάνω από 7.000 υπαλλήλους. Την εταιρεία θα εκπροσωπήσει ο κύριος Ibrahim Issa, ο οποίος κατέχει τη θέση του International Category Manager.

-Από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα : Η Golden Harvest (www.goldenharvestuae.com) που κατέχει ένα από τα σημαντικότερα κέντρα διανομών στην χώρα, με αποθήκες συνολικού εμβαδού 18.000 τ.μ.. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο των διανομών, την τελευταία εικοσαετία. Την εταιρεία θα εκπροσωπήσει ο κύριος Joseph Kayssar, ο οποίος κατέχει τη θέση του Managing Director.

-Από το Λίβανο : Η εταιρεία Widriss (www.widriss.gr) που δραστηριοποιείται από το 1930 στον τομέα των υπεραγορών. Την εταιρεία θα εκπροσωπήσει ο κύριος Wafic Idriss, ο οποίος κατέχει τη θέση του Business Development Manager.

Σύμφωνα με την γραπτή ενημέρωση που έλαβε η Περιφέρεια Κρήτης από τις τρείς εταιρείες, τα προϊόντα για τα οποία ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές επαφές είναι : ελαιόλαδο, βρώσιμες ελιές, παξιμάδι, τυροκομικά Προϊόντα, Μαρμελάδες και Μέλι.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων παραγωγικών τάξεων και φορέων έχουν διευρύνει στοχευμένα το εξαγωγικό εμπόριο του νησιού σε Ρωσία, Καναδά, με παράλληλη έναρξη επαφών με εκπροσώπους της Ουκρανικής αγοράς, ενώ συνεχώς ενισχύουν τις παραδοσιακές αγορές στην Ευρώπη. Εξάλλου στις 26,27,28 Φεβρουαρίου, Ισραηλινοί επιχειρηματίες από εταιρείες διανομής τροφίμων και σούπερ μάρκετ, θα επισκεφθούν το νησί μας, όπου θα έχουν επαφές για την εισαγωγή Κρητικών προϊόντων στην χώρα τους.