Νεκρό έμβρυο: Αν ήταν νόμιμη η έκτρωση, δεν θα ήταν στα σκουπίδια

Αποκαλυπτική η νεκροψία

Τη σοκαριστική ανακάλυψη του νεκρού εμβρύου μέσα στην ανακύκλωση στη Λάρισα ακολουθούν τα ακόμη πιο σοκαριστικά πορίσματα της νεκροψίας που πραγματοποίησε ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραβαρίτης. Σύμφωνα με όσα εκτίμησε ο ιατροδικαστής, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι συνθήκες δείχνουν μάλλον κάποια παράνομη διαδικασία.

Αυτό που αναμένεται τώρα είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που θα δείξουν, σύμφωνα με τον κ. Κραβαρίτη, “εάν η μητέρα έπαιρνε κάτι ή αν της δόθηκε κάτι προκειμένου να επέλθει ο θάνατος του κυήματος”.

Όπως είπε πάντως το γεγονός ότι βρέθηκε στα σκουπίδια, “δημιουργεί ένα περιβάλλον μιας έκνομης κατάστασης”. “Υπάρχει και η πιθανότητα ο θάνατος να είναι παθολογικός. Εάν όμως ήταν νεκρό από παθολογικά αίτια και ήταν επιβεβλημένη η έξοδος του κυήματος προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία της εγκύου, τότε δεν υπήρχε λόγος να πεταχτεί στα σκουπίδια. Γιατί υπάρχει και πρωτόκολλο χειρουργείου, υπάρχει και φάκελος νοσηλείας. Συνεπώς το ότι ανευρέθηκε όπως ανευρέθηκε δημιουργεί ένα περιβάλλον μιας εκνόμου καταστάσεως” σημείωσε ο ιατροδικαστής.

Ο ιατροδικαστής τόνισε πως το έμβρυο ήταν κατά προσέγγιση 5 μηνών και ο θάνατός του ήταν ενδομήτριος, ενώ επεσήμανε πως “η έξοδός του πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια ανθρώπων που ήξεραν ιατρική τέχνη”.

Η αστυνομία, πάντως, συνεχίζει την έρευνα ώστε να διαπιστωθεί γιατί το έμβρυο βρέθηκε στα σκουπίδια, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για να εντοπιστούν η μητέρα αλλά και όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση.