Η ντροπιαστική οδύσσεια μίας 17χρονης που τραυματίστηκε σε τροχαίο

Μεταφέρθηκε με κίνδυνο ζωής από τη Λαμία στη Λάρισα επειδή χάλασε ο τομογράφος...

Μία ντροπιαστική νοσοκομειακή “οδύσσεια” έζησε μία 17χρονη κοπέλα την Καθαρά Δευτέρα, μετά τον σοβαρό τραυματισμό της στο κεφάλι σε τροχαίο στην Αμφίκλεια.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, όταν το τζιπ της οικογένειας έπεσε σε γκρεμό από γέφυρα. Ο 51χρονος πατέρας της σκοτώθηκε και η 41χρονη μητέρα της τραυματίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr, επειδή η κοπέλα χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι έπρεπε να κάνει αξονική. Όταν το βράδυ της Δευτέρας την έβαλαν για αξονική, ο τομογράφος στο νοσοκομείο Λαμίας έπαθε βλάβη για πολλοστή φορά.

Η 17χρονη, με κίνδυνο ζωής, λόγω των σοβαρών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, διασωληνωμένη διακομίστηκε στη Λάρισα για αξονική και στη συνέχεια επέστρεψε στη Λαμία, γιατί εκεί δεν υπήρχε κρεββάτι σε Εντατική Μονάδα. Ευτυχώς η κοπέλα επέστρεψε στη ΜΕΘ Λαμίας και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δείχνει ότι θα καταφέρει να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή.

Σύμφωνα με το LamiaReport, όλοι έχουν παραδεχτεί δημόσια ότι το ΓΝ Λαμίας ουσιαστικά είναι ένα Περιφερειακό νοσοκομείο που εξυπηρετεί και περιστατικά από όμορους νόμους και φυσικά έχει να σηκώσει και το βάρος πολλών τροχαίων λόγω της εθνικής και των παραδρόμων, γι' αυτό και οι συζητήσεις για τη δημιουργία τραυματολογικού κέντρου.

Κι όμως αυτό το "μεγάλο - περιφερειακό" νοσοκομείο έχει έναν παμπάλαιο, ξεπερασμένης τεχνολογίας, αξονικό τομογράφο που "χαλάει" συνέχεια. Επειδή είναι παλιός η εταιρία δεν μπορεί να βρει ανταλλακτικά. Τώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα πάρει ανταλλακτικά από έναν παλιό ίδιο τομογράφο που πετάει το νοσοκομείο ΚΑΤ στα σκουπίδια.

Αυτός ο αξονικός τομογράφος δεν είναι πολυτομικός. Δεν μπορεί να κάνει μαζί και μια αγγειογραφία, με αποτέλεσμα να διακομίζονται ασθενείς σε νοσοκομεία όμορων νόμων...