“Νικητές” κατά της διαθεσιμότητας και οι εργαζόμενοι στο Ηράκλειο

Με προσωρινή διαταγή το Πρωτοδικείο Ηρακλείου απαγορεύει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το δήμο Ηρακλείου να τεθούν σε διαθεσιμότητα 26 εργαζόμενοι.

Οι αιτούντες την προσωρινή διαταγή βρίσκονται εντός της "μαύρης λίστας" της διαθεσιμότητας και πήραν μια ανάσα, όπως συνάδελφοί τους σε Κοζάνη, Ξάνθη, Λευκάδα, Καρδίτσα και αλλού.

Με προσωρινή διαταγή το δικαστήριο απαγορεύει να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 9 εργαζόμενοι της ΔΕΠΤΑΗ και οι 17 του δήμου Ηρακλείου που κινδυνεύουν. Συγκεκριμένα, το Πρωτοδικείο Ηρακλείου απαγορεύει να τεθούν σε διαθεσιμότητα ως τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στις 8 Φεβρουαρίου 2013.

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι έχουν καταθέσει και αγωγή, με την οποία ζητούν να παραμείνουν στην εργασία τους. Η αγωγή αυτή αφορά και την ουσία της υπόθεσης και θα συζητηθεί στις 3 Φεβρουαρίου του 2014.

Μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης των εργαζομένων, ο δήμαρχος Ηρακλείου, ο οποίος κατέθεσε υπέρ τους λέγοντας ότι είναι "αναγκαία η παρουσία των εργαζομένων για την εύρυθμη διοικητική και οικονομική λειτουργία του δήμου".