Μισός τόνος ζάχαρη και 6.000 αυγά για μια πουτίγκα 100 μέτρα!

Η Καρδίτσα πάει για το Γκίνες

Μισός τόνος ζάχαρη, 6.000 αυγά και όλα τα απαραίτητα υλικά για τη συνταγή για... Γκίνες! Η Καρδίτσα σχεδιάζει να παρασκευάσει μια πουτίγκα 100 μέτρων (γνωστή τοπικά και ως κοφτή), με στόχο να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Νομού Καρδίτσας. Οι ζαχαροπλάστες της πόλης σηκώνουν μανίκια μεθαύριο Πέμπτη από τις 9.00 το πρωί ως τις 4.00 το απόγευμα στην «Παυσιλυπούπολη», στο άλσος του Παυσιλύπου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Ν. Καρδίτσας, Ιωάννης Κουφόπουλος, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τόνισε ότι επιδίωξη των συναδέλφων του με αυτή την πρωτοβουλία είναι να αναδείξουν αφενός την τοπική «πουτίγκα» ή «κοφτή», όπως συνηθίζεται να ονομάζεται, και αφετέρου το υψηλό επίπεδο των ζαχαροπλαστών της περιοχής και των καταστημάτων τους, προβάλλοντας ταυτόχρονα την πόλη σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Ο κ. Κουφόπουλος κάλεσε όλους τους Καρδιτσιώτες να παραβρεθούν στο γεγονός και να γευτούν τις περίπου 5.000 μερίδες του γλυκού που θα μοιραστεί δωρεάν.

Προανήγγειλε μάλιστα και το εγχείρημα της επόμενης χρονιάς που θα είναι η παρασκευή της μεγαλύτερης νουγκατίνας!

Τα υλικά που θα απαιτηθούν είναι 500 κιλά ζάχαρη, 500 κιλά αλεύρι, 6.000 αυγά, 400 κιλά γάλα και 50 καρύδια. Για την πουτίγκα θα εργαστούν περίπου 30 ζαχαροπλάστες του Συλλόγου, θα έρθουν στην πόλη ζαχαροπλάστες και μαθητές σχολών ζαχαροπλαστικής από άλλες θεσσαλικές πόλεις, ενώ θα παραβρεθεί και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας, Ιωάννης Γλύκος.