Τι κρύβουν στην Μονή Αγίας Τριάδας; Γιατί διώκεται ο νεαρός μοναχός

Μια πολύ περίεργη υπόθεση με πρωταγωνιστή έναν 29χρονο Ιερομόναχο έχει αναστατώσει από το προηγούμενο Σάββατο την εκκλησία των Χανίων

Μια πολύ περίεργη υπόθεση με πρωταγωνιστή έναν 29χρονο Ιερομόναχο της Ι.Μ. Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων Ακρωτηρίου, έχει αναστατώσει από το προηγούμενο Σάββατο την εκκλησία των Χανίων προκαλώντας παράλληλα την παρέμβαση των Αστυνομικών Αρχών.

Ο ιερομόναχος σήμερα οδηγήθηκε στο αυτόφωρο εξαιτίας μήνυσης που έγινε σε βάρος του για εκκλησιαστικά αντικείμενα που βρέθηκαν στο κελί του όπου διέμενε αλλά και για μια σακούλα με αντικείμενα οπλοκατοχής.

Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος καθώς ζήτησε και πήρε αναβολή για να δικαστεί, για όσα του καταλογίζονται, τις επόμενες ημέρες.

Με δήλωση του στο zarpanews.gr, ο νεαρός μοναχός σημειώνει πως διώκεται καθώς έχει στην διάθεση του οικονομικά στοιχεία της Μονής, που ενδιαφέρουν τις αρμόδιες ελεγκτικές οικονομικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Έχω εμπιστοσύνη στο Θεό και στην δικαιοσύνη, ότι θα αποδειχθεί πόσο ψεύτικες είναι οι κατηγορίες σε βάρος μου. Όλη αυτή την δίωξη την τραβάω διότι υπάρχουν στοιχεία που θα τα καταθέσουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες όπως είναι το ΣΔΟΕ, το οποίο είχε ξαναέρθει στο Μοναστήρι, αλλά δεν είχε ολοκληρώσει την έρευνα του. Εμείς θα βοηθήσουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες για να ολοκληρώσουν την έρευνα τους ενώ θα πούμε και στον κύριο Εισαγγελέα αυτά που πρέπει.»

Από την πλευρά του ο εκ των συνηγόρων του κ. Γιάννης Ντερμανάκης είπεότι «από εδώ και στο εξής ξεκινάνε άλλες ιστορίες με φορολογικά ζητήματα της Μονής που θεωρώ θα ενοχλήσουν αρκετό κόσμο ενδεχομένως ένα σημαντικό ρόλο σε όλα αυτά έχει και αυτό, καθώς χρόνος που συνέβησαν τα συγκεκριμένα γεγονότα δεν μπορεί να είναι τυχαίος.» 

Στον ιερομόναχο από την Παρασκευή απαγορεύθηκε η είσοδος την στη Μονή, χωρίς να υφίσταται και να του έχει κοινοποιηθεί καμία απόφαση αρμοδίου οργάνου, περιστατικό για το οποίο υπέβαλε μήνυση.

Μάλιστα το περίεργο της όλη υπόθεση είναι ότι, από την πλευρά της Μονής, στην διένεξη κλήθηκε να παρέμβει και η Αστυνομία.

Οι συνήγοροι του ιερομόναχου καταγγέλλουν με επιστολή τους στο zarpanews.gr, πως στο κελί του 29χρονου βρέθηκαν «αντικείμενα οπλοκατοχής που δεν ανήκουν στον ίδιο καθότι ο ίδιος δεν είχε δυνατότητα πρόσβασης στη Μονή από προχθές το απόγευμα, αντίθετα με αυτούς που διέρρηξαν τον χώρο όπου διέμενε και αναστάτωσαν το κελί του.»