Ανάγκασε διασώστες να κατέβουν σε φαράγγι λέγοντας ψέμματα ότι χτύπησε

Οργή στην Κρήτη για την συμπεριφορά μιας τουρίστριας από το Βέλγιο

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Παλαιοχώρα των Χανίων. Μια τουρίστρια από το Βέλγιο, που επισκεπτόταν με γκρουπ στην περιοχή του Κριού είχε πάει να διασχίσει το μονοπάτι Ε4 που συνδέει την Παλαιόχωρα με το Ελαφονήσι. Το μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 13.55 κάλεσε τον αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112 ζητώντας βοήθεια καθώς όπως είπε είχε σπάσει το πόδι της, σύμφωνα με το flashnews.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία για τη διάσωση της γυναίκας. Τέσσεριες υπάλληλοι με 2 οχήματα του πυροσβεστική κλιμακίου Καντάνου - Σελίνου έσπευσαν στο σημείο το οποίο βρήκαν μάλιστα γρήγορα λόγω εμπειρίας και καθώς είχαν σαφείς συντεταγμένες.

Εντόπισαν τη γυναίκα και την κουβάλησαν με το φορείο σε όλη την πορεία μέχρι την έξοδο του μονοπατιού όπου εκεί περίμενε ασθενοφόρο. Μόλις έφτασαν στην αρχή του μονοπατιού, η τουρίστρια που υποτίθεται είχε σπάσει το πόδι της, ακούμπησε το έδαφος και άρχισε να περπατά προς έκπληξη των διασωστών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κινητοποιούνται διασώστες για άνευ σοβαρότητας περιστατικά. Μερικές φορές μάλιστα θέτουν οι διασώστες της πυροσβετικής και της ΕΜΑΚ σε κίνδυνο τη δική τους ακεραιότητα είτε επειδή κάποιος τουρίστας κουράστηκε, είτε επειδή είπε ψέματα είτε επειδή ξέχασε να ενημερώσει ότι δεν χρειαζόταν τελικά βοήθεια.