Κομπίνα με sms: Χρεώθηκαν εν αγνοία τους για μηνύματα που ούτε καν διάβασαν!

Τα έλαβαν στο κινητό τους και χρεώθηκαν παρ' ότι δεν τα είχαν καν ανοίξει για να τα διαβάσουν

Σύμφωνα με πολύ σοβαρές καταγγελίες που έγιναν στην Κρήτη, υπάρχει κάποιο κύκλωμα επιτηδείων που με κομπίνα χρεώνουν ανυποψίαστους χρήστες για sms που έλαβαν χωρίς οι ίδιοι (οι χρήστες) να έχουν στείλει κάποιο μήνυμα ακόμη και για μηνύματα που ούτε καν δεν άνοιξαν να διαβάσουν.

Σύμφωνα με καταγγελίες που αποκαλύπτει το Flashnews, χρήστες είδαν να τους λογαριασμούς τους να χρεώνονται, εν αγνοία τους και χωρίς οι ίδιοι να έχουν κάνει τίποτα, από εταιρεία που στέλνει μηνύματα αφειδώς στα κινητά τους.

Ένας χρήστης από τα Χανιά δέχτηκε στο καρτοκινητό του τρία μηνύματα από άγνωστους πενταψήφιους αριθμούς και συγκεκριμένα τους 19015 και 54970. Ο ίδιος ούτε καν άνοιξε να τα διαβάσει. Όπως όμως διαπίστωσε έκπληκτος, ενώ είχε βάλει καινούρια κάρτα με μονάδες στο τηλέφωνο, πριν καν προλάβει καλά, καλά να τη χρησιμοποιήσει, χρεώθηκε στην κάρτα του με 6,24 ευρώ, συγκεκριμένα 2,08 ευρώ το κάθε μήνυμα που του εστάλη.

Ο ίδιος πήρε τηλέφωνο στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας και ζήτησε να μάθει τι ακριβώς συνέβαινε και πώς μπορούσε να προστατεύσει τον αριθμό του από αυτά τα νούμερα. Στον πάροχο του είπαν ότι η εταιρεία που αποστέλλει τα 5ψηφια μηνύματα είναι "νόμιμη" και το μόνο που μπορούσε να κάνει ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας είναι μπλοκάρει την αποστολή αυτών των μηνυμάτων προς τον αριθμό του. Επίσης, του έδωσαν τον τηλεφωνικό αριθμό 2117800019 για να επικοινωνήσει με την εν λόγω εταιρεία.

Ωστόσο, όποιος καλεί το συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό ακούει ένα μαγνητοφωνημένο μήνυμα στο οποίο προτρέπει όποιον θέλει να διαγραφεί από τις υπηρεσίες να πατήσει το πλήκτρο 1 και όποιον θέλει να επικοινωνήσει με εκπρόσωπο να πατήσει το πλήκτρο 2. Όμως εκπρόσωπος δεν απαντά ποτέ.

Οι χρήστες κινητής που έπεσαν θύματα της κομπίνας χρεώθηκαν έως και 36 ευρώ επιπλέον.  

Παρακαλούμε περιμένετε ...