Κλείνει το Ταμείο Σεισμοπλήκτων, αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Σύσκεψη φορέων έχει συγκληθεί ήδη από τις 10:30 της Κυριακής στο Ταμείο Σεισμοπλήκτων της Πάτρας. Οι εργαζόμενοι εμφανίζονται εξαιρετικά αναστατωμένοι μετά τις εξελίξεις, που προεξοφλούν λουκέτο στην Υπηρεσία.

Σαν αποτέλεσμα, στον "αέρα" βρίσκονται οι κρατικές αρωγές όσων επρόκειτο να εξοφληθούν έως τα τέλη του χρόνου και όσων σεισμόπληκτων του σεισμού του 2008 που έπληξε τη Δυτική Ελλάδα δεν έχουν αποζημιωθεί, παρότι το συγκεκριμένο κονδύλι έχει εκταμιευθεί.

Στην πρόσκληση τους προς τους φορείς (Περιφέρεια, Δήμο, βουλευτές Πελοποννήσου) οι εργαζόμενοι στο ΤΑΣ αναφέρουν:

"Με πρόσχημα την αξιολόγηση των υπηρεσιακών δομών, η Επιτροπή του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με την έκθεση αξιολόγησης – πρόταση αναδιοργάνωσης καταργεί ουσιαστικά τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων, μία από τις υπηρεσίες αυτές είναι και το ΤΑΣ Αχαΐας, μεταφέρει αρμοδιότητες σε ιδιωτικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις αρνητικές συνέπειες που αυτή η επιλογή θα προκαλέσει στον Έλληνα φορολογούμενο.

Να σταματήσουμε την διάλυση των υπηρεσιών και ειδικότερα του ΤΑΣ Αχαΐας που προσφέρει έργο και προστασία στην πιο επιστημονικά σεισμόπληκτη περιοχή της Ευρώπης".