ΒΙΝΤΕΟ: Χιλιάδες κόσμου στη λιτανεία του Αγίου Γερασίμου στην Κεφαλονιά

Οι προσκυνητές έιχαν ξαπλώσει σε όλη τη διαδρομή για να περάσει από πάνω τους το σκήνωμα του Αγίου και να πάρουν την ευλογία του.

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος, στα Ομαλά Κεφαλονιάς ο Άγιος Γεράσιμος, πολιούχος και προστάτης του νησιού, ενώ το παρόν έδωσαν χιλιάδες προσκυνητές, που προσήλθαν από κάθε μέρος της Ελλάδος για να προσκυνήσουν.

Στην σημερινή πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος, ο Μητροπολίτης Νίκαιας κ.κ. Αλέξιος και ο Κεφαλλονίτικης καταγωγής Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεώπας.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, το ιερό σκήνωμα του Αγίου Γερασίμου συνοδευόμενο απο τους Μητροπολίτες, τους ιερείς, ψάλτες και πλήθος πιστών, λιτάνευσε έως τον Πλάτανο.

Οι προσκυνητές έιχαν ξαπλώσει σε όλη τη διαδρομή για να περάσει από πάνω τους το σκήνωμα του Αγίου και να πάρουν την ευλογία του. 

Από την πλευρά της κυβέρνησης παραβρέθηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ενώ από την Ν.Δ. το παρών έδωσε ο βουλευτής Γεράσιμος Γιακουμάτος. Ακόμα, στην εκκλησία και στη λιτανεία του Σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου, παραβρεθήκαν η βουλευτής Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης και πολλοί περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Βίντεο-φωτογραφίες: kefaloniapress.gr