Χειροπέδες στον Άγιο Βασίλη και τα ελάφια του!

Η εκμετάλλευση ζωντανών ελαφιών απαγορεύεται δια ροπάλου. Αυτό αποδεικνύεται από τη σύλληψη ενός 51χρονου, ο οποίος παρίστανε τον Άγιο Βασίλη δίπλα στα ζώα.

Οι εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων, απευθύνθηκαν στην αστυνομία για τις ζωντανές φάτνες που έχουν στηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου όπου οδηγήθηκε ο Αγιος Βασίλης για την εξακρίβωση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι ο 51χρονος πατέρας του ήταν τελικά ο προσωρινά υπεύθυνος της χριστουγεννιάτικης διοργάνωσης , έξω από το εκθεσιακό κέντρο της HELEXPO και συνελήφθη.

Σήμερα οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Τα ελάφια, όπως διευκρίνισε στο Mακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων, Στέλιος Γερονυμάκης που ειδοποίησε την αστυνομία, καταγγέλοντας το περιστατικό, θα μεταφερθούν στο εκτροφείο απ' όπου προήλθαν.

Παράλληλα, μετά από καταγγελία φιλόζωων, απομακρύνθηκαν και τα 4 πρόβατα που είχαν τοποθετηθεί στη φάτνη, στην Πλατεία Αριστοτέλους όπως και τα αλογάκια που είχαν φέρει άγνωστοι για εκμετάλλευση.