Οξύνεται το πρόβλημα με τα απορρίμματα στη Θεσσαλονίκη

Κλειστός παραμένει για τρίτη ημέρα, ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην περιοχή της Μαυροράχης Θεσσαλονίκης.

Εντείνεται συνεπώς το πρόβλημα με τα σκουπίδια στην πόλη, καθώς οι εργαζόμενοι των ΧΥΤΑ συμμετέχουν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Τα σκουπίδια σε αρκετές συνοικίες ήδη σχηματίζουν "βουνά" και το πρόβλημα αναμένεται να οξυνθεί ακόμη περισσότερο αν δε βρεθεί σύντομα λύση.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ελάχιστα απορριμματοφόρα έχουν τη δυνατότητα να εναποθέτουν σκουπίδια στο ΧΥΤΑ και οι διοικήσεις των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να μην κατεβάζουν τις σακούλες στους δρόμους, έως ότου λήξουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, καθότι οι κάδοι έχουν γεμίσει ασφυκτικά.

Οι εργαζόμενοι περιμένουν πλέον την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για να δουν εάν θα συνεχίσουν ή όχι τις απεργίες από Πέμπτη και Παρασκευή, ως συνέχιση της αντίστασης απέναντι στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

"Παρακαλούμε τους δημότες να περιορίσουν όσο το δυνατόν την απόρριψη των απορριμμάτων στους κάδους για να μη διαταραχθεί η δημόσια υγεία", δηλώνει ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, υπογραμμίζοντας πως με τη λήξη των κινητοποιήσεων υπάρχει μέριμνα για άμεση δράση ώστε το ιστορικό κέντρο να είναι καθαρό την εορταστική περίοδο.