Κόντρα στη Θεσσαλία για τον αυτοκινητόδρομο Ε-65

Τεταμένο είναι το κλίμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας με επίκεντρο την επανέναρξη των έργων στον αυτοκινητόδρομο Θεσσαλίας/Στερεάς Ελλάδας Ε-65.

Ο πρώην νομάρχης Καρδίτσας, Φώτης Αλεξάκος ζήτησε από τους βουλευτές Φθιώτιδας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Λαρίσης, Μαγνησίας και Ιωαννίνων να μην ψηφίσουν τα επερχόμενα κυβερνητικά νομοσχέφια ώστε "να πέσει η κυβέρνηση, αν είναι να μη βρεθεί οριστική λύση για το έργο".

Σε απάντηση στις θέσεις Αλεξάκου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι "υπάρχει ήδη συνεννόηση μεταξύ Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Στο επόμενο διάστημα θα οριστεί κοινό ραντεβού προκειμένου να υπάρξει συντονισμός και κοινή θέση. "Από την αρχή βλέπαμε ότι το συγκεκριμένο έργο δεν θα ήταν μέσα στη λίστα επανεκκίνησης μεγάλων έργων στην ελληνική επικράτεια. Άλλωστε, η ολοκλήρωσή του είναι δύσκολη και κοστοβόρα. Τελικά όμως το έργο δεν απεντάχθηκε εντελώς, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας ικανοποιεί και προς αυτή την κατεύθυνση θα συντονίσουμε τις ενέργειές μας", πρόσθεσε ο κ. Αγοραστός.

Ο Φώτης Αλεξάκος ζήτησε, πάντως, να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να προχωρήσει το έργο και πέραν του τμήματος Τρίκαλα- Δομοκός, "διότι διαφορετικά η όποια εξέλιξή του, δεν έχει ουσιαστικό αντίκρισμα για τη Θεσσαλία και όχι μόνον και θα είναι ένα «κολοβό έργο»".

Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός σχολίασε σχετικά: "μέχρι σήμερα η εθνική οδός Ε-65 ήταν «ξεγραμμένη»".