45χρονη Ιρανή κατήγγειλε βιασμό από 18χρονο στο hotspot της Χίου

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για βιασμό

Τον βιασμό της από 18χρονο Αφγανό κατήγγειλε σήμερα μία 45χρονη Ιρανή μετανάστρια η οποία διαμένει στο hotspot στο Χαλκειός της Χίου. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για βιασμό.

Παράλληλα, χθες το απόγευμα συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης 28χρονος μετανάστης από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την ώρα που επιχειρούσε να επιβιβασθεί σε πτήση με προορισμό τη Βιέννη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Τέλος, χθες συνελήφθησαν στο Βαθύ της Σάμου Σύριες ηλικίας 25 και 37 ετών διότι, όπως διακριβώθηκε, είχαν παραβιάσει περιορισμούς που τους είχαν επιβληθεί από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές, αναφορικά με την υποχρέωση παραμονής τους στο νησί της Κω και τη μη απομάκρυνσή τους από αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον η αστυνομία ακολουθεί την πρακτική της απέλασης σε όσους πρόσφυγες ή μετανάστες διαπιστώνεται πως επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά. Εφόσον καταδικασθούν από τα δικαστήρια και ανεξαρτήτως του ύψους της ποινής, οδηγούνται άμεσα σε προαναχωρησιακό κέντρο στην ηπειρωτική Ελλάδα, ώστε να απελαθούν άμεσα εντός των επόμενων ημερών.