Τουλάχιστον 9 νεκροί σε ναυάγιο 700 προσφύγων και μεταναστών νότια της Κρήτης

Πάνω από 340 έχουν διασωθεί - Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης

Στους 9 ανέρχονται, μέχρι στιγμής, οι νεκροί μετανάστες και στους 340 οι διασωθέντες από το ναυάγιο που σημειώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες ανοιχτά των Καλών Λιμένων, νότια της Κρήτης, ενώ η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρονται στην Ιταλία 242 μετανάστες καθώς και η σορός ενός από τους τέσσερις μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο και άλλοι 75 μετανάστες και 2 σοροί στο Πορτ-Σάιντ της Αιγύπτου. Ακόμη 16 μετανάστες μεταφέρονται στην Τουρκία και 7 στη Μάλτα.

Το ναυάγιο συνέβη όταν ένα αλιευτικό σκάφος 25 μέτρων εξέπεμψε σήμα κινδύνου τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς άρχισε να βυθίζεται.Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, σε αυτό επέβαιναν πάνω από 700 παράτυποι μετανάστες, κυρίως από την υποχασάρια Αφρική.

Αν και το σκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ έπλεε σε θαλάσσιο χώρο ευθύνης της Αιγύπτου, άμεση ήταν η κινητοποίηση των Ελληνικών λιμενικών Αρχών σε συνεννόηση με τις αιγυπτιακές Αρχές. Στο σημείο επιχειρούν πέντε παραπλέοντα σκάφη, δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ελικόπτερο Super Ρuma της πολεμικής Αεροπορίας.