Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Λέσβο για την επίσκεψη του Πάπα

Κλιμάκιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και υπέυθυνοι ασφαλείας του Βατικανού βρίσκονται ήδη στο νησί

Τις ίδιες ημέρες όπου πριν από 1.954 χρόνια βρέθηκε στην Μυτιλήνη ο απόστολος Παύλος επέλεξαν να επισκεφθούν το νησί ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο πάπας της Ρώμης και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Σήμερα στη Μυτιλήνη βρέθηκε κλιμάκιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και σε συνεργασία με εκπροσώπους του Βατικανού που έφτασαν στο νησί αλλά και με τον υπεύθυνο ασφαλείας του πάπα δρομολογούν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ασφάλεια των θρησκευτικών ηγετών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο ποντίφικας δεν θα κινείται με το ειδικό παπικό  όχημα αλλά μαζί με τους άλλους ιεράρχες με τα μέτρα ασφαλείας στο νησί το ερχόμενο Σάββατο να είναι δρακόντεια.

Ο πάπας Φραγκίσκος θα φτάσει στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου στη Μυτιλήνη όπου θα τον υποδεχτεί ο πρωθυπουργός. Ο οικουμενικός πατριάρχης θα φτάσει το βράδυ της Παρασκευής και θα τον υποδεχθεί και αυτόν ο πρωθυπουργός μαζί με τον μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Το Σάββατο ο πάπας, ο πατριάρχης και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα επισκεφθούν το hot spot της Μόριας και στη συνέχεια την Επάνω Σκάλα. Η επίσκεψη του πάπα θα έχει ολοκληρωθεί στις 3.00 το μεσημέρι.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης μιλώντας σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ανέφερε: «δεν θα αναστατωθεί η ζωή των κατοίκων του νησιού, τα μέτρα όμως που θα πρέπει να ληφθούν θα είναι τέτοια που να διασφαλίζουν ότι τίποτα δεν θα διαταράξει την επίσκεψη του ποντίφικα και των άλλων ιεραρχών στο νησί».

Στις 5.00 το απόγευμα της Παρασκευής 15 Απριλίου ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος θα εγκαινιάσει το κοινωνικό παντοπωλείο «Αποστολή του Παπα -Στρατή» στην Καλλονή της Λέσβου.