Αίσιο τέλος για Νορβηγό τουρίστα που αγνοείτο στα Λευκά Όρη

Από το πρωί είχε στηθεί επιχείρηση για την διάσωσή του

Σε υψηλό σημείο του ορεινού όγκου των Λευκών Ορέων, όπου επικρατούσαν πολύ χαμηλές, κάτω του μηδενός θερμοκρασίες, εντοπίστηκε αργά το απόγευμα από διασώστες - πυροσβέστες ο 33χρονος Νορβηγός τουρίστας που είχε αποκλειστεί στην περιοχή και από το πρωί είχε στηθεί επιχείρηση για την διάσωσή του.

Ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη - υπό αντίξοες συνθήκες- η επιχείρηση κατάβασης σε ασφαλές σημείο, ώστε στη συνέχεια να παρασχεθεί η ιατρική φροντίδα που χρειάζεται ο 33χρονος, ο οποίος παρουσιάζει ήδη συμπτώματα υποθερμίας και είναι αρκετά ταλαιπωρημένος.

O 33χρoνος Νορβηγός τουρίστα είχε αποκλειστεί σε υψόμετρο 2.200 μέτρων σε περιοχή πάνω από την Ανώπολη Σφακίων.

Στην περιοχή όπως δήλωσε ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Χανίων Δημοσθένης Μπουντουράκης υπάρχει ομίχλη και χιόνι ενώ ο καιρός είναι βροχερός. 

Σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Χανίων η υπηρεσία του ενημερώθηκε στις 11:17 το πρωί για το συμβάν και άμεσα στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό του Νορβηγού ο οποίος επιχειρούσε ορειβατική ανάβαση στον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων.

Την νύκτα ο Νορβηγός διανυκτέρευσε σε σπηλιά και νωρίς το πρωί ενημέρωσε τον αδελφό του στη Νορβηγία ότι έχει αποκλειστεί. Μετά και την ενημέρωση των ελληνικών αρχών στήθηκε επιχείρηση διάσωσης του.