Ποινικές ευθύνες για τα τροχαία στη Θεσσαλονίκη

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών για αδράνεια στη λήψη μέτρων που αφορούν την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων, στον κόμβο Νεαπόλεως της περιφερειακής οδού στη Θεσσαλονίκη, στο ρεύμα προς τα δυτικά, εξαιτίας του παγετού.

Με δεδομένο ότι τόσο στο διαδίκτυο, όσο και σε ραδιοφωνικές εκπομπές έχουν εμφανιστεί καταγγελίες ότι, υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας, όταν ενημερώθηκαν για την κατάσταση, τις πρώτες πρωινές ώρες, και κλήθηκαν να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του παγετού, απάντησαν ότι η υπηρεσία τους ξεκινά στις 07.00 ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών παρήγγειλε την έρευνα από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης Ευαγγελία Καρανίκα.

Στη συνέχεια, η εισαγγελέας ανέθεσε στην Τροχαία τη διερεύνηση των αδικημάτων της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών, της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου καθώς και ό,τι άλλο προκύψει.

Εξαιτίας του παγετού που σχηματίστηκε, το πρωί της Πέμπτης, στο ύψος του κόμβου Νεάπολεως, στο ρεύμα προς δυτικά, Ι.Χ. αυτοκίνητα ξέφυγαν από την πορεία τους, με αποτέλεσμα να προκληθούν τροχαία ατυχήματα.

Η κατάσταση που δημιουργήθηκε είχε ως αποτέλεσμα, πολλοί οδηγοί να αποφύγουν την περιφερειακή οδό και να προτιμήσουν εναλλακτικές διαδρομές μέσα από την πόλη, με αποτέλεσμα να προκληθεί μποτιλιάρισμα.

Ανάλογα προβλήματα στο συγκεκριμένο σημείο της περιφερειακής είχαν δημιουργηθεί και στις αρχές της εβδομάδας.