“Πνίγηκε” στην καταιγίδα το καρναβάλι του Βόλου

Οι καρναβαλιστές βρήκαν καταφύγιο σε καφετέριες, ξενοδοχεία και στις πολυκατοικίες

Σφοδρή καταιγίδα διάρκειας σχεδόν δύο ωρών έπληξε τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα από πλημμυρικά φαινόμενα σε κεντρικούς δρόμους, αλλά και στις συνοικίες της Νεάπολης και των Παλαιών.

Το ύψος των νερών ξεπέρασε τα 10 εκατοστά στις κεντρικές λεωφόρους Λαμπράκη και 2ας Νοεμβρίου, μπροστά από το Δημαρχείο, όπου και διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Πολύ νερό συσσωρεύθηκε και στην λεωφόρο Δημητριάδος, που ξεπέρασε και τα πεζοδρόμια, αφού το αποχετευτικό δίκτυο δεν μπορούσε να απορροφήσει τόσο μεγάλες ποσότητες νερού.

Δρόμοι πλημμύρισαν στην Νεάπολη και τους Αγίους Αναργύρους, αλλά ευτυχώς χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα σε σπίτια και καταστήματα.

Λόγω της καταιγίδας ματαιώθηκαν οι προγραμματισμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις στην παραλία του Βόλου, με την παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών.

Οι καρναβαλιστές, που θα συμμετείχαν στην παρέλαση και περίμεναν την έναρξή στην παραλία, βρήκαν καταφύγιο σε καφετέριες, ξενοδοχεία και στις πολυκατοικίες.

Σκεπασμένα και προστατευμένα με ειδικά καλύμματα απομακρύνθηκαν από την παραλία και τα άρματα που θα λάμβαναν μέρος στην παρέλαση.