Καρναβάλι 2015: Το κέφι νίκησε και τη… βροχή σε Ρέθυμνο και Χανιά

Χιλιάδες επισκέπτες παρακολούθησαν την παρέλαση με τα 32 άρματα στο Ρέθυμνο

Υπό βροχή ολοκληρώθηκε το απόγευμα η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο Ρέθυμνο, με το κέφι όμως και τις συμμετοχές των ομάδων να παραμένουν αμείωτα.

Χιλιάδες επισκέπτες παρακολούθησαν την παρέλαση με τα 32 άρματα, η οποία ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι. Στα χρώματα των καρναβαλιστών ταίριαξαν οι χρωματιστές ομπρέλες που ανοίχτηκαν από τον κόσμο, εκατοντάδες από τους οποίους επέλεξαν ακόμα και σακούλες νάιλον για να προφυλαχτούν από τη βροχή όσο αυτό ήταν δυνατό. Η κεντρική λεωφόρος της πόλης, πλημμυρισμένη από τα μέλη των 43 ομάδων, ούτε στιγμή δεν έδειξε ως εικόνα ότι πλήττεται από τον καιρό, καθώς και οι ίδιοι οι καρναβαλιστές χειροκροτούσαν τον κόσμο που συνέχιζε να συμμετέχει.

Αυτή την ώρα όλοι συγκεντρώνονται στο παλιό λιμάνι όπου αν όλα πάνε καλά θα πραγματοποιηθεί η καύση του άρματος του βασιλιά Καρνάβαλου, ο οποίος φέτος μετέφερε το μήνυμα της ζωής, της δημιουργίας της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς, όπως αυτό που κυριάρχησε στη φετινή διοργάνωση και αφορούσε στη δωρεά μυελού των οστών. Οι εθελοντές Δότες Ζωής ήταν παρόντες και συνέχισαν με αμείωτη ροή τις εγγραφές στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας, όπως και αύριο από τις 11 το πρωί στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη και για όσο κρατήσει.

Όλα κύλησαν από οργανωτικής πλευράς με θετική έκβαση, ενώ δε σημειώθηκε κάποιο ατύχημα ή γεγονός που να σκιάσει τη μεγάλη γιορτή της Αποκριάς.

Με θετικό πρόσημο κλείνει και για τους επιχειρηματίες της πόλης η Αποκριά, δεδομένου ότι η κίνηση ήταν αυξημένη.

Η καλή μέρα που ξημέρωσε σήμερα για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, από χθες το βράδυ φάνηκε, όταν χιλιάδες καρναβαλιστές παρέλασαν στη Νυχτερινή Παρέλαση, δίνοντας μια πρόγευση της Μεγάλης Παρέλασης. Γονείς με τα μωράκια τους στα καροτσάκια, παιδιά και ενήλικες όλων των ηλικιών, ακόμη και άνθρωποι με κινητικές δυσκολίες, χάρηκαν και διασκέδασαν χορεύοντας στους ρυθμούς της μουσικής.

Τους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό υποδέχθηκε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού - Προβολής και Πρασίνου Πέπη Μπιρλιράκη, ενώ όλοι επικρότησαν το Δήμο Ρεθύμνης, την Κ.Ε.ΔΗ.Ρ., που με τη σκέψη για ένα ασφαλές καρναβάλι και σε συνεργασία με τον ΣΥΦΑΚ και εταιρεία μπύρας διένειμαν χιλιάδες δωρεάν αλκοτέστ.

Χανιά

"Απόδραση" από την καθημερινότητα επιχείρησαν χιλιάδες πολίτες που έδωσαν το "παρών" στις καρναβαλικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κίσσαμο και τις Καλύβες Χανίων.

Ο βροχερός καιρός δεν στάθηκε εμπόδιο για όσους βρέθηκαν και στα δύο σημεία να παρακολουθήσουν τις παρελάσεις αρμάτων και ομάδων, αλλά και να συμμετάσχουν στα αποκριάτικα δρώμενα.

Στο καρναβάλι της Κισσάμου, που έγινε στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, συμμετείχαν 13 άρματα και ομάδες ενώ 12 άρματα και ομάδες συμμετείχαν στο καρναβάλι των Καλυβών που διέσχισε τον κεντρικό δρόμο της κωμόπολης.

Τα περισσότερα άρματα και οι μεταμφιέσεις ήταν εμπνευσμένα από την επικαιρότητα, ενώ οι συμμετέχοντες στις παρελάσεις κερνούσαν τσικουδιά στους μεγάλους και γλυκίσματα για τα παιδιά.

Η αυλαία του καρναβαλιού στην περιφέρεια των Χανίων είχε ανοίξει το βράδυ του Σαββάτου στην Παλαιόχωρα, όπου στην παρέλαση συμμετείχαν 20 άρματα και ομάδες.

Και στα τρία καρναβάλια των Χανίων έντονο ήταν το στοιχείο της παράδοσης.