Κλειστές οι υπηρεσίες του δήμου Καβάλας

Ρολά κατεβάζουν οι υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, όπως ανέφερε ο κύριος Σιμιτσής, σε συνδυασμό με τη μεταφορά όλο και περισσότερων αρμοδιοτήτων χωρίς τη διάθεση των απαραίτητων πόρων αλλά και τη μείωση του προσωπικού, δημιουργούν ένα ασφυχτικό πλαίσιο λειτουργίας που δεν επιτρέπει στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να προσφέρουν τις υπηρεσίες προς τους πολίτες που επιβάλει ο ρόλος και η λειτουργία τους.

Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι ο δήμαρχος Καβάλας με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Καβάλας - Νέστου, Κώστα Γερακίνη, τόνισε ότι με την ιδιότητα και του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα έρθει σε συνεννόηση και με άλλους δημάρχους ώστε να προχωρήσουν και αυτοί σε ανάλογες κινητοποιήσεις.

Ο δήμαρχος σημείωσε ακόμα ότι ο Δήμος Καβάλας θα προσφέρει κάθε νομική υποστήριξη προς τους έντεκα εργαζόμενους του Δήμου Καβάλας, οι οποίοι με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών τέθηκαν σε αναγκαστική διαθεσιμότητα και διαγράφηκαν σήμερα από τα μητρώα μισθοδοτούμενων υπαλλήλων του Δημοσίου.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου από αύριο θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα αποφασίσουν για κυλιόμενες 48ωρες απεργίες ή καταλήψεις ανάλογα και με την απόφαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ κορυφώνοντας έτσι τις κινητοποιήσεις τους.