Τραγωδία με δεκάδες θύματα σε ναυάγιο ανοιχτά της Καλύμνου

Δύο νέες τραγωδίες διαδραματίστηκαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής στα νερά του Αιγαίου, με την μεγαλύτερη ανοιχτά της Καλύμνου. 

Τουλάχιστον 34 σορούς μεταναστών και προσφύγων, μεταξύ των οποίων έντεκα παιδιά, έχει περισυλλέξει έως τώρα το πλωτό του Λιμενικού Σώματος από τη θαλάσσια περιοχή της Καλόλιμνου, μετά τη βύθιση ιστιοφόρου σκάφους. 

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται 16 γυναίκες, επτά άνδρες και έντεκα παιδιά. Το ΛΣ έχει καταφέρει να διασώσει από το ναυάγιο 26 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στη Λέρο. Οι έρευνες στο σημείο συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων αγνοουμένων.

Διασωθέντες ανέφεραν στα στελέχη του λιμενικού συγκεχυμένες πληροφορίες, ότι στο ιστιοφόρο επέβαιναν περίπου 70 με 100 άτομα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το σκάφος που ναυάγησε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες φέρεται να έχει βυθιστεί σε βάθος πολλών μέτρων, κάτι που καθιστά δύσκολες τις έρευνες των λιμενικών στο σημείο και στο να εντοπιστούν τυχόν εγκλωβισμένοι που πιθανόν να υπάρχουν σε αυτό.  

Επίσης, έξι παιδιά και μία γυναίκα ανασύρθηκαν νεκροί, όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 48 άτομα, προσέκρουσε τα μεσάνυχτα στα βράχια στα ανατολικά των ακτών του Φαρμοκονησίου και βυθίστηκε. 
Στη θαλάσσια περιοχή έσπευσε άμεσα πλωτό σκάφος του λιμενικού όπου κατάφερε να διασώσει ένα κορίτσι, ενώ τα υπόλοιπα 40 άτομα είχαν καταφέρει να βγουν μόνα τους στεριά.