Περισσότερες από 660 συλλήψεις στη Δυτική Ελλάδα

Περισσότερα από 660 άτομα συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα τον περασμένο Νοέμβριο στην Δυτική Ελλάδα, ενώ οι υπηρεσίες των τεσσάρων αστυνομικών διευθύνσεων Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας εξιχνίασαν περίπου 310 υποθέσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν τρία άτομα για ανθρωποκτονίες και απόπειρα ανθρωποκτονίας, έξι για ληστείες, 95 για κλοπές και διαρρήξεις, 66 για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, 78 άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν δικαστικές αποφάσεις και εντάλματα, 15 για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, 251 για παράνομη είσοδο στην χώρα, έξι για απάτες και πλαστογραφίες, τέσσερις για λαθρεμπόριο, πέντε για ζωοκλοπή, 124 για διάφορα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος κ.α.

Ακόμη, συνελήφθησαν 15 άτομα για χρέη προς το δημόσιο, που ανέρχονται στα 10.300.000 ευρώ. Επίσης συνελήφθησαν 10 διακινητές αλλοδαπών και 33 μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο των ερευνών, αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών εξιχνίασαν την υπόθεση της ληστείας στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ στην Δυτική Ελλάδα εξιχνιάσθηκαν ακόμη τρεις υποθέσεις ανθρωποκτονιών και απόπειρας ανθρωποκτονίας, έξι ληστείες, 163 κλοπές και διαρρήξεις, 55 υποθέσεις ναρκωτικών, 40 υποθέσεις απάτης και πλαστογραφίας, δύο υποθέσεις εκβίασης, κ.α.

Ακόμα, οι αστυνομικοί εξάρθρωσαν τρεις σπείρες που διέπρατταν κλοπές, διαρρήξεις και ζωοκλοπές και μία σπείρα που ενεργούσε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων. Επίσης, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 113 κιλά χασίς, 200 γραμμάρια ηρωίνης, 2.112 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, επτά πιστόλια, τέσσερις βόμβες μολότοφ κ.α., ενώ εντοπίστηκαν 44 κλεμμένα οχήματα.