Τραγωδία στην Καβάλα: Κάηκαν τρία παιδιά μέσα στο σπίτι τους

Μια τραγική ιστορία εκτυλίχθηκε νωρίς το πρωί στην Καβάλα όπου βρήκαν το θάνατο τρία παιδιά.

Όλα ξεκίνησαν στις 05:00 τα ξημερώματα όταν το σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες από την ξυλόσομπα. Μέσα στο σπίτι βρίσκονταν 10 άτομα. Η μητέρα και ο πατέρας με τα έξι τους παιδιά και οι παππούδες.

Αμέσως πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους και βγήκαν από το σπίτι, όμως δύο μικρά παιδιά ηλικίας 5 και 7 ετών δεν κατάφεραν να βγουν από τις φλόγες. Τότε ο 15χρονος γιος της οικογένειας μπήκε στο σπίτι για να βοηθήσει τα αδερφάκια του αλλά πνίγικε από τους καπνούς και δεν βγήκε ποτέ.

Τα τρία αδέλφια σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης αλλά και μαρτυρίες κατοίκων βρήκαν φρικτό θάνατο όταν κατέρρευσε η στέγη του διώροφου σπιτιού των παππούδων τους στο οποίο διέμεναν μαζί με τους γονείς και τα υπόλοιπα τρία αδέλφια τους.

Η φωτιά, που σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης, οφείλεται σε ξυλόσομπα που ήταν αναμμένη και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε ολόκληρο το σπίτι αλλά και σε παρακείμενα λόγω της παλαιότητάς τους και της ξύλινης κατασκευής τους.

Στη διώροφη μονοκατοικία των παππούδων τους όπου είχαν πάει για το Σαββατοκύριακο με τους γονείς τους.

Εγκαύματα φέρουν οι γονείς των τριών παιδιών και το ηλικιωμένο ζευγάρι και όλοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης κινητοποιήθηκε άμεσα, όμως λόγω της μορφολογίας του χωριού που είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένο και της παλαιότητας των σπιτιών η κατάσβεση της φωτιάς ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

Η οικογένεια των τριών παιδιών είναι πολύτεκνη, οι γονείς έχουν δέκα παιδιά και διαμένουν μόνιμα στην Καβάλα όπου και εργάζονται, στη ΔΕΗ ο πατέρας και ως καθηγήτρια γαλλικών η μητέρα. Οι γονείς με τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας συνήθιζαν να επισκέπτονται τον παππού και τη γιαγιά τα Σαββατοκύριακα και να διαμένουν στο πατρικό σπίτι του πατέρα.