Νέο ναυάγιο στη Σάμο με 11 νεκρούς, βρέφη, παιδιά και γυναίκες

 Τέσσερα βρέφη, δύο παιδιά και πέντε γυναίκες έχασαν σήμερα τη ζωή τους μόλις 6 μέτρα από την ακτή, στο "πέρασμα του θανάτου" στο Αιγαίο, σε ναυάγιο δουλεμπορικού, ανοικτά της Σάμου. Οι πρόσφυγες πνίγηκαν όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε στα βράχια ενώ προσπαθούσαν να αποβιβαστούν, στο Γαλάζιο Σάμου. 

Το Λιμενικό και εθελοντές ιδιώτες κατάφεραν να σώσουν 15 ανθρώπους και οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων 2 αγνοουμένων συνεχίζονται ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 μποφόρ.

2 νεκροί στο Φαρμακονήσι 

Δυο νεκροί και τρεις διασωθέντες πρόσφυγες είναι μέχρι στιγμής, ο τραγικός απολογισμός τού νέου ναυαγίου που έγινε το πρωί της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Φαρμακονησίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας από τους διασωθέντες ανέφερε στους διασώστες ότι το ναυάγιο προκλήθηκε μισή ώρα αφότου το σκάφος απέπλευσε από τις Τουρκικές ακτές με 15 πρόσφυγες. Οι έρευνες συνεχίζονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έξι μποφόρ γεγονός που κάνει πολύ δύσκολη την επιχείρηση διάσωσης.

Επιχείρηση και στη Ρόδο

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση για την ασφαλή αποβίβαση 150-200 προσφύγων/ μεταναστών, στο νησί της Ρόδου.

Το σκάφος, που είναι μεγάλο και σχετικά σε καλή κατάσταση, ακινητοποιήθηκε σε απόσταση 30 περίπου μέτρων από τα βράχια στην πόλη της Ρόδου.

Στο νοσοκομείο για προληπτικούς κυρίως λόγους, έχουν μεταφερθεί μέχρι αυτή την ώρα δύο άτομα, ένα κοριτσάκι 11 ετών κι ένας 50χρονος.