Στρατιώτης θα είναι ο γιατρός στη Σύμη

Οπλίτης ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία θα μεταβεί εντός της ημέρας στη Σύμη προκειμένου να στελεχώσει το Περιφερειακό Ιατρείο.

Υπενθυμίζουμε ότι πέρα από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μπει λουκέτο στο δήμο, ιδιαίτερα δυναμική ήταν οι αντίδραση των κατοίκων στην έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

Έτσι, το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία και με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποφάσισαν να αναθέσουν καθήκοντα σε οπλίτη – αγροτικό γιατρό για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες περίθαλψης του πληθυσμού.
 
Στο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης υπάρχουν τρεις θέσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο ένας εκ των τριών γιατρών έχει υποβάλλει αίτημα συνταξιοδότησης, ενώ έχει λήξει και η σύμβαση του έτερου επικουρικού γιατρού.
Το πρόβλημα που ανέκυψε με το Ιατρείο της Σύμης, δυστυχώς, θεωρείται χρονίζον και σοβαρό για το σύστημα υγείας. Τα τελευταία χρόνια έχει επαναληφθεί αρκετές φορές το ίδιο σκηνικό, ωστόσο αυτό που διαπιστώνεται είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος για την κάλυψη των θέσεων παρά το γεγονός ότι έχει δοθεί και κίνητρο κοινωνικής επιδότησης, ύψους 450 ευρώ.