Δασκάλα σκοτώθηκε στολίζοντας το δέντρο

Τραγικό θάνατο βρήκε το πρωί της Τετάρτης 40χρονη δασκάλα στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Τούμπας στο συγκρότημα της οδού Δήμου Τσέλιου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην προσπάθειά της να στολίσει την τάξη και το χριστουγεννιάτικο δέντρο, έπεσε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, και σκοτώθηκε ακαριαία.

Στη θέα του άψυχου κορμιού της 41χρονης ξεσπούν σε κλάματα. Τα παιδιά κρατούνται εντός των αιθουσών και οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να τα ηρεμήσουν.

"Η 41χρονη ήθελε ο στολισμός του σχολείου να είναι προσεγμένος. Είχε μεράκι και αγαπούσε τη δουλειά της", δήλωσε συνάδελφός της, εκπαιδευτικός στην ιστοσελίδα thestival.gr. H άτυχη δασκάλα προσπάθησε να βγει σε έναν χώρο σαν σοφίτα ο οποίος βρισκόταν πάνω από τον τελευταίο όροφο του σχολικού συγκροτήματος. Ο διευθυντής του σχολείου της είπε ότι είναι επικίνδυνο και καλύτερα να μην το επιχειρήσει.

Η ίδια δεν τον άκουσε και πήρε ένα πόμολο-πασπαρτού και άνοιξε την πόρτα. Πέρασε σε έναν χώρο περίπου 15 τετραγωνικών μέτρων, ο οποίος ήταν καλυμμένος από πλέξιγκλας. Το πλέξιγκλας δεν άντεξε το βάρος του σώματός της και η γυναίκα έπεσε στο κενό από ύψος 10 μέτρων.

Μόλις ο διευθυντής του σχολείου αντίκρισε το άψυχο κορμί της 41χρονης δασκάλας σοκαρίστηκε. Ο ίδιος βρίσκεται στο γραφείο του σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και δέχεται ψυχολογική υποστήριξη από το περιβάλλον του.

Λίγα λεπτά μετά τον θάνατο της γυναίκας στο σημείο του συμβάντος βρέθηκε ο ιατροδικαστής, Ματθαίος Τσούγκας. Σύμφωνα με το πρώτο πόρισμά του, από τη νεκροψία ο θάνατος της 41χρονης προήλθε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση αριστερά βρεγματοκροταφικά.