Στερεύει από καύσιμα η Ικαρία

Του Γιώργου Λαμπίρη

Χωρίς βενζίνη κινδυνεύει να βρεθεί η Ικαρία, δεδομένου ότι από τα δέκα πρατήρια καυσίμων, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή, μόνο το ένα παραμένει σε λειτουργία έως και αυτή τη στιγμή.

Το μοναδικό πρατήριο σε λειτουργία βρίσκεται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα

«Υπάρχει διαθεσιμότητα σε καύσιμα μόνο σε ένα πρατήριο το οποίο βρίσκεται στη βόρεια Ικαρία, σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού, Άγιο Κήρυκο», λέει στο news.gr o έπαρχος Ικαρίας, Φούρνων και Θύμαινας, Στέφανος Παμφίλης.

«Όλα τα βενζινάδικα που βρίσκονται στην πρωτεύουσα έχουν ξεμείνει από καύσιμα και παραμένουν κλειστά», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα πότε αναμένεται να πραγματοποιηθεί ανεφοδιασμός του νησιού, ο ίδιος απαντάει ότι υπό κανονικές συνθήκες, κάτι τέτοιο θα συμβεί την προσεχή Παρασκευή.

«Οι ελάχιστοι επισκέπτες αποφεύγουν τις μετακινήσεις»

«Συμπτωματικά στους Φούρνους πραγματοποιήθηκε τροφοδοσία, στο ένα και μοναδικό βενζινάδικο του νησιού, τρεις ημέρες πριν ανακοινωθεί το δημοψήφισμα, και ελπίζουμε να μπορέσουμε να καλύψουμε τη ζήτηση που υπάρχει. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και οι ελάχιστοι επισκέπτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ικαρία, αποφεύγουν τις μετακινήσεις. Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος, ενώ κάποιοι νομίζουν ότι αύριο το πρωί θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία. Ευτυχώς προς το παρόν δεν αντιμετωπίζουμε ελλείψεις σε τρόφιμα ή φάρμακα», συνεχίζει ο κύριος Παμφίλης.

Σημειώνει τέλος ότι η Ικαρία αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με την τροφοδοσία των πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς η Πυροσβεστική έχει συνάψει σύμβαση με ένα συγκεκριμένο πρατήριο, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει ‘’στερέψει’’. «Τελικά βρήκαμε λύση, καθώς προμηθευτήκαμε καύσιμα μετά από πρωτοβουλία του στρατού. Εάν χρειαστεί θα προσπαθήσω να φέρω καύσιμα ακόμα και από τη Σάμο, προκειμένου να μην παραμείνουν καθηλωμένα τα πυροσβεστικά οχήματα», καταλήγει ο έπαρχος.