Προανήγγειλε συμπτύξεις Τμημάτων ο υφυπουργός Παιδείας

Διαβεβαιώσεις προς τον δήμαρχο Πατρέων, Γιάννη Δημαρά παρείχε ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου για διατήρηση σταθερού του αριθμού των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο υφυπουργός Παιδείας, στο περιθώριο της συνόδου των Πρυτάνεων στην πρωτεύουσα του νομού Αχαϊας, απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο που να προβλέπει την αποδυνάμωση του Πανεπιστημίου της Πάτρας με τη μεταφορά Τμημάτων του.

Ο κ. Παπαθεοδώρου τόνισε ότι συμπτύξεις γενικώς θα υπάρξουν στο πλαίσιο του προγράμματος "Αθηνά", όμως επ' αυτού το Υπουργείο αναμένει τις προτάσεις της Συνόδου των Πρυτάνεων πριν προχωρήσει σε συγχωνεύσεις.

"Το Πανεπιστήμιο της πόλης μας ιδρύθηκε στο πλαίσιο ενός στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής και είναι ένα ίδρυμα το οποίο καλύπτει ένα πλήρες φάσμα γνωστικών αντικειμένων, έχοντας κατακτήσει διεθνείς διακρίσεις και έχοντας να επιδείξει σημαντικό επιστημονικό και ερευνητικό έργο, σε όλα σχεδόν τα επιστημονικά πεδία του", τόνισε ο κ. Δημαράς.