Δύο τραυματίες από το σεισμό στην Κεφαλονιά

Δύο άτομα τραυματίστηκαν στη διάρκεια του σεισμού των 4,4 που σημειώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στην Κεφαλονιά.

Πρόκειται για δύο τουρίστες βουλγαρικής καταγωγής, που είχαν κινηθεί προς βραχώδες σημείο το οποίο παρέχει ίσκιο και κοντά σε σπηλιά, τραυματίστηκαν από τα πετρώματα που τους χτύπησαν, σύμφωνα με το thebest.gr.

Η γυναίκα φέρει τραύματα στα πόδια και κάταγμα και ο άντρας χτύπησε στο κεφάλι.

Στο σημείο μετέβησαν οχήματα της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ τις πρώτες βοήθειες παρείχε ο ναυαγοσώστης της παραλίας.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, ακόμα και 45 λεπτά μετά την εκδήλωση του σεισμού, σημειώνονταν μικρές κατολισθήσεις πετρωμάτων και χωμάτινων όγκων.

Στην παραλία του Μύρτου επικράτησε πανικός εξαιτίας της κατολίσθησης και της σκόνης που σηκώθηκε κατά την εκδήλωση της σεισμικής δόνησης.

Καθησυχάζει ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας

Καθησυχαστικός για τους δύο νέους σημερινούς σεισμούς στην Κεφαλονιά, ήταν σε δηλώσεις στο Αθηναίκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας.
Ο κ. Λέκκας, δήλωσε ότι "ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας» ενώ επισήμανε ότι «το φαινόμενο παρακολουθείται στενά, από τον ΟΑΣΠ και τα σεισμολογικά ερευνητικά κέντρα".
Τέλος, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, τόνισε ότι οι "δύο σημερινοί σεισμοί, ο πρώτος στο Αργοστόλι και ο δεύτερος στην περιοχή της Παλλικής, εντάσσονται στον ίδιο εστιακό χώρο με τους σεισμούς του περασμένου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου".