Μεγάλα προβλήματα από την καταιγίδα στην Ήπειρο

Μία καταιγίδα λίγων ωρών ήταν αρκετή για να φανούν τα προβλήματα του εθνικού οδικού δικτύου της Ηπείρου.

Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, οι περισσότεροι δρόμοι της περιοχής πλημμύρισαν από το πρωί της Πέμπτης, όπως αναφέρει το epiruspost.gr

Τα πιο σοβαρά προβλήματα εντοπίστηκαν στην εθνική οδό Ιωαννίνων - Αθηνών.

Στη θέση Γωνιά, αμέσως μετά τη σήραγγα της Κλεισούρας η εθνική οδός μετατράπηκε σε ένα ποτάμι νερών και λάσπης.

Από το βουνό κατέβαιναν χείμαρροι και για τρεις ώρες περίπου η συγκοινωνία διακόπηκε με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία των οδηγών.

Η μάχη που κλήθηκε να δώσει για μία ακόμη φορά η Πολιτική Προστασία ήταν άνιση. Κι αυτό γιατί το εθνικό οδικό δίκτυο, έχει εγκαταλειφθεί σχεδόν στην τύχη του, για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα.

Εν τω μεταξύ μετά και τα σημερινά πολύ σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν, ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης υπέγραψε απόφαση έγκρισης διάθεσης πίστωσης ποσού πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (500.000 €) για την συντήρηση του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου και την αποκατάσταση ζημιών από τις έντονες βροχοπτώσεις της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2012.

Η απόφαση αφορά στη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, προκειμένου αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν κυρίως στις ορεινές περιοχές Ζαγορίου, Μετσόβου, Κόνιτσας και στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων από τη σφοδρή σε ένταση και διάρκεια κακοκαιρία που έπληξε τις προαναφερόμενες περιοχές το διήμερο της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2012.

Το ποσό των 500.000 € θα διατεθεί από τους πόρους της ΤΕΟ Α.Ε. Διευθύνουσα Υπηρεσία του έργου ορίστηκε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...