Συναγερμός για την “απόβαση” της Χρυσής Αυγής

Σε θέσης μάχης βρίσκεται η Αστυνομία στην Καλαμάτα, για την αυριανή εκδήλωση στη μνήμη των πεσόντων στη μάχη του Μελιγαλά Μεσσηνίας, το 1944, μεταξύ των δυνάμεων του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και των Ταγμάτων Ασφαλείας.

Στον τόπο του μαρτυρίου θα βρεθεί ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, βουλευτές του Συνδέσμου, ενώ αναμένεται να συρρεύσουν και πολλά μέλη της Χρυσής Αυγής, για την τέλεση μνημοσύνου στις 10:30 το πρωί, σημαίνοντας συναγερμό στις δυνάμεις ασφαλείας, για την αποφυγή πιθανών επεισοδίων.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση που ανέρτησε σήμερα στην επίσημη ιστσελίδα της η Χρυσή Αυγή, όπου σχολιάζοντας χθεσινές δηλώσεις της Γ.Γ. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, όπου έκανε λόγο για “ναζιστική-φασιστική Χρυσή Αυγή”, υποστηρίζοντας ακόμη ότι “ ο κ. Δένδιας προσπαθεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο με νόμιμα μέσα, τα οποία όμως δεν είναι ικανά”.

“Τι εννοεί η… μοσχαναθρεμμένη συντρόφισσα Αλέκα; Πως πρέπει να χρησιμοποιηθούν άλλα μέσα, όχι και τόσο νόμιμα, για να αντιμετωπισθεί η Χρυσή Αυγή; Δηλαδή ποια; Μήπως τίποτα στημένες δίκες (σαν τις "Δίκες της Μόσχας", ας πούμε), τίποτα Γκούλαγκ, τίποτα ψυχιατρεία σοβιετικού τύπου, μια σφαίρα στο σβέρκο (ο αγαπημένος τρόπος των εκτελέσεων της NKVD), ή μήπως μια σφαγή τύπου Πηγάδας του Μελιγαλά (μέρες που είναι…);”, σημειώνει η Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με επαρχιακά ΜΜΕ, αμέσως μετά την εκδήλωση, τα μέλη της Χρυσής Αυγής θα μεταβούν στην Κυπαρισσία για τα εγκαίνια των νέων γραφείων του κόμματος τους, με την Αστυνομία να ανησυχεί για επεισόδια και εκεί.