Εκδήλωση στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Κάλεσμα προς όλους και όλες για να συμμετέχουν στην αυριανή εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του άτυχου σπουδαστή από το Ρέθυμνο, Βαγγέλη Γιακουμάκη απευθύνουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων.

Με μουσικές από όλο τον κόσμο οι μαθητές προσκαλούν όλους να πουν: «όχι στο Bulling». Σε ρυθμούς τζαζ και ροκ αλλά και με συμφωνική ορχήστρα οι μαθητές θα στείλουν το δικό τους μήνυμα και θα πουν ένα «μουσικό όχι» στην ενδοσχολική βία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, ενώ όπως υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του σχολείου κ. Ιωάννης Γιώσας, στα Μουσικά Σχολεία -σύμφωνα με επίσημα στοιχεία- το bulling έχει μικρούς δείκτες, όμως αποτελεί επικίνδυνο φαινόμενο για την σχολική ζωή, γιατί την δηλητηριάζει και ακρωτηριάζει τους παιδαγωγικούς στόχους, την αγωγή και την μάθηση.

Ωστόσο, η ενδοσχολική βία, οι μορφές της, οι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου, βρίσκονται στο επίκεντρο εκδηλώσεων στα Ιωάννινα, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών.

Πανεπιστημιακοί αλλά και εισαγγελείς, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα παρέθεσαν σημαντικά στοιχεία χθες το βράδυ, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Ιωαννιτών και στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

Ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θ. Μπέγκας, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία για την εκδήλωση, υπογράμμισε πως, «πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά γι' αυτό το φαινόμενο, γιατί η σιωπή μας είναι αυτή που το συντηρεί».