Τρίπολη: Ξεκίνησε η απομάκρυνση των σκουπιδιών από τους δρόμους

Μετά από πολύμηνη μάχη και διαμαρτυρίες, ξεκίνησε η απομάκρυνση των σκουπιδιών από τους δρόμους της Τρίπολης. Ο δήμος μίσθωσε ειδικό χώρο στην τοποθεσία «Άγιος Βλάσης» για την απόθεση τους. Ο δήμαρχος της Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, δεσμεύτηκε ότι «δεν θα ζήσει ξανά ποτέ αυτή την κατάσταση» και πως η πόλη θα καθαριστεί πλήρως εντός λίγων ημερών.

Ο δήμαρχος έδωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ενημερώνοντας για το θέμα, και λέγοντας ότι εξελίσσεται ομαλά σήμερα η διαδικασία απομάκρυνσης των σκουπιδιών κι εκτίμησε ότι σε λίγες ημέρες θα έχει καθαρίσει η πόλη από τα συσσωρευμένα για μήνες απορρίμματα. Ζήτησε για άλλη μια φορά υπομονή κι ανοχή λίγων ημερών από τους κατοίκους, ενώ μέσα στην εβδομάδα είπε, ολοκληρώνεται η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για τον δημοτικό χώρο διαχείρισης απορριμμάτων, που ετοιμάζεται στο Μεγαβούνι και θα πάει για έγκριση στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις των κατοίκων για το σημείο εναπόθεσης, είπε ότι ανησυχούν διότι λανθασμένα νομίζουν πως θα δημιουργηθεί εκεί μια χωματερή τύπου Αγίας Τριάδας. Η εναπόθεση σημείωσε, γίνεται μέσα στο νταμάρι, έχουν εξασφαλιστεί όλες οι προϋποθέσεις για να μην υπάρξει κανενός είδους πρόβλημα, υπάρχει εκεί πυροσβεστικό αυτοκίνητο του δήμου και μεγάλες δεξαμενές νερού, ενώ ο χώρος είπε, φυλάσσεται όλο το 24ωρο από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης και διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά πως ο χώρος στον Άγιο Βλάση θα αποκατασταθεί πλήρως.

Επιπλέον, για τις αιτιάσεις ορισμένων ότι από την εναπόθεση των σκουπιδιών στον Άγιο Βλάση θα μολυνθεί πηγή ύδρευσης, είπε, ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα γιατί η πηγή βρίσκεται πολύ μακριά.

Ο κ. Παυλής επισήμανε ότι χθες αργά υποβλήθηκαν μηνύσεις από πολίτες στον δήμο για ρύπανση του περιβάλλοντος και ο δήμος για παρακώληση συγκοινωνίας, επειδή πολίτες είχαν κλείσει τον δρόμο με αυτοκίνητα για να μην περάσουν απορριμματοφόρα. Κατόπιν αυτών είπε, λήφθηκαν καταθέσεις και η εισαγγελική Αρχή απεφάνθη πως πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα η μεταφορά των απορριμμάτων στο σημείο εναπόθεσης που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο, απομακρύνοντας τα σκουπίδια από την πόλη.

Εντός του Απριλίου, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, θα τεθεί προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο νέα κανονιστική για την καθαριότητα, κάλεσε τους πολίτες να κάνουν ανακύκλωση για να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων και είπε ακόμη, πως ο δήμος θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης για ενίσχυση της ανακύκλωσης.