Άνθιμος: Προσεύχομαι για την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα

Συνέντευξη του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης

Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα τάσσεται ο μητροπολίτης Άνθιμος, ο οποίος ζητάει «να τον αφήσουν να κάνει τη δουλειά του», σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News.

O μητροπολίτης παραδέχεται ότι προσευχήθηκε στον Ύψιστο να βοηθήσει την κυβέρνηση στο έργο της. «Είπα, ναι, Θεέ μου, να βοηθήσεις τους εκπροσώπους του κράτους μας να πετύχουν τους καλύτερους σκοπούς που έχουν, για να μπορέσει ο λαός μας να ξεκουραστεί και να εξασφαλίσουμε την ηρεμία μας».

Προσθέτει μάλιστα ότι προσευχήθηκε και για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα γιατί όπως λέει «είναι πρωτόπειρος και δεν έκανε και ποτέ υπουργός… Βλέπετε και φυσιογνωμικά, αν τον προσέξετε, τις ώρες που είναι μέσα σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, φαίνεται καθαρά ότι ο άνθρωπος αυτός υποφέρει».

Στο ερώτημα τι θα μπορούσε να ενώσει τους Έλληνες αυτά τα δύσκολα χρόνια, απαντάει ότι «ο ασφαλέστερος και διαρκέστερος δρόμος που κατορθώνει κατά τη διάρκεια της Ιστορίας την ενότητα του ελληνικού λαού είναι η ορθόδοξη χριστιανική πίστη. Αυτό θεμελιώνεται εύκολα, αν σκεφθεί κανείς την επίδραση που ασκεί η Εκκλησία με το εορτολόγιό της κατά την περίοδο των εορτών».

Σχολιάζοντας μεταξύ άλλων το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, ενώ απέφυγε τον θρησκευτικό όρκο και ζήτησε τον πολιτικό, απομονώθηκε για κάποιο χρονικό διάστημα έναντι της εικόνας της Παναγίας στο Άγιον Όρος, σημειώνει: «Έχω την πεποίθηση ότι όσα του ενστάλαξαν στην ψυχή του, όσα του έλεγαν οι γονείς του, οι οποίοι είναι άνθρωποι της εκκλησίας, δεν μπορεί να πήγανε χαμένα. Πιστεύω ότι υπάρχουν αποθέματα σεβασμού προς την Εκκλησία μέσα στην ψυχή του».