Συγκέντρωση δημάρχων στο Σύνταγμα προτείνει ο δήμαρχος Πατρέων

Την πραγματοποίηση συγκέντρωσης στο Σύνταγμα όλων των αιρετών της Αυτοδιοίκησης προτείνει ο Δήμαρχος της Πάτρας, Γιάννης Δημαράς. Παράλληλα, ο κ. Δημαράς κάνει έκκληση να μην υπάρξει αποχώρηση εάν δε γίνει αποδεκτό το αίτημα να μην υπάρξει καμία εφεδρεία.

Ο δήμαρχος Πατρέων προτείνει ακόμη και τη συνεννόηση με τους αντίστοιχους δημάρχους της Ιταλίας, οι οποίοι ήδη βγήκαν στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι κι αυτοί στην επικείμενη απόλυση εργαζομένων και την επιχειρούμενη κατάργηση των δημοτικών αρχών.

Επίσης ο κ. Δημαράς εύχεται συντονισμό όλων των δράσεων των δημαρχείων του Νομού Αχαϊας από κοινού με προθεσμία ενός μήνα για να πάρει η Πολιτεία αποφάσεις.

Η επόμενη κίνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη συγκέντρωση των δημάρχων του νομού στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα, είναι να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους όλοι οι τοπικοί άρχοντες του νομού.

Νωρίτερα, ο κ. Δημαράς είχε προτείνει, αντί να κλείνουν οι Δήμοι να γίνει διεύρυνση των λειτουργιών προχωρώντας στις εξής ενέργειες: Να ανοίγουν δημοτικά κτίρια και τις απογευματινές και τις νυχτερινές ώρες με σκοπό "να βρουν λίγη ζεστασιά συμπολίτες μας, που, μην έχοντας λεφτά για πετρέλαιο, ξεπαγιάζουν μέσα στα παγωμένα σπίτια τους".