Μητροπολίτες με καταθέσεις εκατομμυρίων

Μητροπολίτες κροίσοι; Ποιμένες με καταθέσεις εκατομμυρίων εντόπισε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, αφού εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς δύο μητροπολιτών, υπέρογκα ποσά, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, τα ευρήματα του ΣΔΟΕ δείχνουν ότι οι δύο μητροπολίτες διατηρούν πλούσιους τραπεζικούς λογαριασμούς που απέχουν σημαντικά από τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία που δηλώνουν στην Εφορία.

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ φαίνεται πως έχει ολοκληρωθεί και μάλιστα έχει συνταχθεί ο σχετικός φάκελος με τα ευρήματα για μαύρο χρήμα. Οι δύο ύποπτοι μητροπολίτες για φοροδιαφυγή καλούνται τώρα να αποδείξουν ότι οι καταθέσεις τους καλύπτονται από την εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι για να σβήσουν τα ίχνη τους από την Εφορία μεταβίβαζαν μέρος των χρημάτων σε συγγενείς τους οι οποίοι επίσης ελέγχονται.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν μετά από καταγγελίες για μητροπόλεις που φέρονται να εμπλέκονται σε κυκλώματα φοροδιαφυγής με εικονικές δωρεές, χορηγίες και αδήλωτα έσοδα από εκμετάλλευση ακινήτων ή χρηματοοικονομικές και άλλες επενδύσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ιερείς βρίσκονται προφυλακισμένοι για υπεξαίρεση, άλλοι εμπλέκονται σε υποθέσεις τοκογλυφίας, παράνομης διακίνησης εικόνων, ενώ τοπικοί παράγοντες κάνουν λόγο για έκλυτο βίο.