Πλημμύρες που σοκάρουν στη Χίο!

Ευάλωτες στα έντονα καιρικά φαινόμενα φάνηκαν με την πρώτη μεγάλη νεροποντή οι περιοχές της Λαγκάδας και του Παντουκειούς, που βρέθηκαν στο μάτι της κακοκαιρίας που χτύπησε τη Χίο τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σπίτια πλημμύρισαν, βάρκες βούλιαξαν ενώ απροσπέλαστος μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν ο περιφερειακός δρόμος της Λαγκάδας με αποτέλεσμα η κίνηση να πραγματοποιείται από τον εσωτερικό δρόμο του παραλιακού οικισμού.

Όπως είπαν κάτοικοι της περιοχής στην ιστοσελίδα politischios.gr, το πρόβλημα ξεκίνησε από τον ποταμό Αγρελωπό που εξαιτίας των ορμητικών του νερών έσπασαν τα προστατευτικά τοιχία με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο κάμπος της Λαγκάδας και κατά συνέπεια και τα σπίτια που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, Στέφανο Τσίγγο, τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν καταστροφές σε 15 οικίες και υπόγεια σπιτιών, ενώ χρειάστηκε και η χρήση γερανών προκειμένου να ανασυρθούν τέσσερις βάρκες που είχαν βουλιάξει.

Η ίδια εικόνα και στον παραλιακό οικισμό του Παντουκειούς όπου τα νερά απείλησαν οικία ηλικιωμένης με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση τρίτων.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Ματθαίος Φαφαλιός με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γ. Ζώα ενώ μετά τις 9 το πρωί έκανε την εμφάνισή της και η Περιφέρεια.