Γενικευμένες επιθέσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής

Μπαράζ επιθέσεων σε γραφεία της Χρυσής Αυγής σημειώθηκαν την Κυριακή. Άγνωστοι που φορούσαν κράνη και κουκούλες έσπασαν την κεντρική είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του Εθνικού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και 28ης Οκτωβρίου στην Ξάνθη μετά τις 16:30 και κατόπιν έγραψαν στους τοίχους συνθήματα κατά του φασισμού.

Στη συνέχεια ανέβηκαν στον τρίτο όροφο της οικοδομής, όπου και διατηρεί τα γραφεία της η Χρυσή Αυγή. Οι άγνωστοι παραβίασαν την είσοδο, έσπασαν γραφεία, πόρτες και τοίχους και κατέστρεψαν πλήρως την τουαλέτα του διαμερίσματος και μία μικρή βιβλιοθήκη.

Φθορές προκάλεσαν και στην κεντρική πινακίδα που έχουν αναρτήσει τα μέλη της Χρυσής Αυγής έξω από τα παράθυρα των γραφείων της, την ώρα που τα μέλη του συνδέσμου απουσίαζαν.

Επεισόδια στο Αγρίνιο

Αργότερα, μετά τις 18:00, στην αντιφασστική πορεία του Αγρινίου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ αντεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή του Άγιου Δημήτριου. Αντεξουσιαστές έριξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Να σημειωθεί ότι η πορεία διοργανώθηκε με αφορμή τα εγκαίνια γραφείων της Χρυσής Αυγής στην πόλη του Αγρινίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία προχώρησε σε 22 συνολικά προσαγωγές και δύο συλλήψεις. Ελαφρά τραυματίας νοσηλεύεται ένας αντεξουσιαστής.

Έκρηξη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Καρδίτσα

Τα ξημερώματα της Κυριακής άγνωστοι έριξαν βόμβα μολότοφ στον εξωτερικό κοινόχρηστο διάδρομο τετραώροφης πολυκατοικίας, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην Καρδίτσα.

Από την έκρηξη του αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.