Τσαυτάρης: Αυξήθηκε η ενασχόληση στον πρωτογενή τομέα παραγωγής

"Παίρνουμε δύσκολες κι επώδυνες αποφάσεις, όλες όμως με μια ελπίδα. Στόχος είναι να καταφέρουμε να περάσουμε αυτό τον κάβο και να οδηγηθούμε ταχύτατα στην ανάπτυξη", Έκκληση για γρήγορα βήματα προς την ανάπτυξη έκανε ο Αθανάσιος Τσαυτάρης.

"Όσο συρρικνώνουμε την πίτα, ο καθένας παίρνει καθημερινά μικρότερο κομμάτι και λογικό είναι να διαμαρτύρεται γιατί δεν τα βγάζει πέρα", δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ3 ο υπουργός Αργοτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Στο δρόμο της ανάπτυξης με ταχείς ρυθμούς

"Το στοίχημα θα κερδηθεί όχι συρρικνώνοντας συνεχώς τους μισθούς και την παραγωγική διαδικασία, αλλά όταν κλείσει αυτή η ιστορία με τις  προσπάθειες να λυθούν τα προβλήματα του δημοσιονομικού πλαισίου και  πάμε γρήγορα στην ανάπτυξη. Σε αυτό το πνεύμα, το υπουργείο καλείται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και να αποτελέσει κι αυτό ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης του τόπου", συμπλήρωσε ο Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Στροφή στον πρωτογενή τομέα

"Στους ανθρώπους που έχουν χάσει τη δουλειά τους λέμε να στρέψουν την προσοχή τους προς τον πρωτογενή τομέα. Ήδη μέσα σε αυτούς τους λίγους μήνες έχουμε στροφή των νέων στην ύπαιθρο σε ποσοστό 7%. Ό,τι χάθηκε σε ανθρώπινο δυναμικό τα τελευταία 3-4 χρόνια, ξαναγύρισε μέσα σε αυτούς τους 4 μήνες", συμπλήρωσε ο υπουργός, παρατηρώντας αλλαγή προτεραιοτήτων μέσα στην ελληνική κοινωνία στην επιλογή εργασίας.

"Σε όσους θέλουν να επιστρέψουν στη γεωργία, εμείς τους απλώνουμε το χέρι και λέμε σε αυτούς  τους ανθρώπους, που δεν είναι αναγκαστικά νέοι, «ελάτε να σας δείξουμε την αγροτική παραγωγή»", συμπλήρωσε στη συνέντευξή του ο υπουργός.