Κλειστοί δρόμοι και ταλαιπωρία στην Πάτρα λόγω Αμφίπολης!

Για έναν ακόμα περίπου μήνα αναμένεται να παραταθεί η ολική διακοπή κυκλοφορίας περιμετρικά της πλατείας Ταμπαχάνων στην Πάτρα.

Η κυκλοφορία είχε κλείσει λόγω εργασιών για τη μίνι περιμετρική οδό της πόλης και τα μέτρα περιελάμβαναν και αναμόρφωση της πλατείας, εφόσον ο δρόμος που θα περνούσε από εκεί, θα επηρέαζε και τη ρυμοτομία της πλατείας.

Ωστόσο, τα αρχαία ευρήματα που φανερώθηκαν στις πρώτες ανασκαφές για τα έργα, σταμάτησαν τη διαδικασία μέχρι να συνεδριάσει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thebest.gr, μεγάλη είναι η αγανάκτηση καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση, ζητώντας επίσπευση των διαδικασιών για τα ευρήματα της Αρχαιολογικής, ώστε να μην καθυστερήσουν κι άλλο τα έργα.

Το θέμα θα απασχολούσε τη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη, ωστόσο, αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα, καθώς η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μετέβη στην Αμφίπολη!

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη και σε αυτή ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας θα ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση των εργασιών μέσα στο χρονοδιάγραμμα του έργου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.