Αμφίπολη: Παίρνει πίσω τα… δάχτυλα των Καρυατίδων η Παναγιωταρέα

Στη διαγραφή μίας ανάρτησης στο Facebook αναφορικά με τα... δάχτυλα των Καρυατίδων προχώρησε η Άννα Παναγιωταρέα, μετά την κατακραυγή από αρκετούς χρήστες του κοινωνικού δικτύου.

Στην εν λόγω ανάρτηση, η Άννα Παναγιωταρέα αναδημοσίευε ένα σημείωμα του καθηγητή Παύλου Ν. Ευθυμίου, στο οποίο αναφερόταν πως το Ελληνικό Πόδι ή Morton's Toe, δηλαδή η κατάσταση κατά την οποία το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού σε έναν άνθρωπο είναι μακρύτερο από το μεγάλο, είναι κληρονομικό και συνδέεται γονιδιακά με τους Έλληνες, και επομένως δεν πρόκειται για οστεϊκή δυσμορφία, αλλά για γενετικό χαρακτηριστικό.

Διαβάστε: Αμφίπολη: Οι καρυάτιδες έχουν ελληνικά γονίδια, δείτε το δάχτυλό τους!

Μετά από μερικές ώρες, η κ. Παναγιωταρέα απέσυρε την ανάρτηση αυτή, και έγραψε αυτή τη φορά:

“Καλημέρα σε όλους!
Ο κ. Παύλος Ν. Ευθυμίου είναι καθηγητής το ΑΠΘ. Δεν τον ξέρω. Μας έστειλε αυτό το κείμενο για τις Καρυάτιδες στον εσωτερικό διάλογο του Πανεπιστημίου που παρακολουθούν 3.000 μέλη ΔΕΠ. Δεν ξέρω αν είναι ειδικός ή όχι. Αλλά επειδή τακτικά ακούμε το ίδιο, περί δακτύλων, νόμιζα ότι θα ενδιέφερε περισσότερους. Μερικοί απέδειξαν ότι δεν μπορούν να ακούσουν "ἀλλη" άποψη εκτός από την δική τους και θεωρούν ότι η θεωρία αυτή είναι ρατσιστική. Οπότε κι εγώ το κατεβάζω...Αλλωστε ότι το είδαν 9.000 άνθρωποι και αναπτύχθηκαν δεκάδες γνώμες καλό είναι”.