Ο Μιλοσόσκι στον Όλυμπο αγκαλιά με τον Ήλιο της Βεργίνας!

Ο αντιπρόεδρος της βουλής των Σκοπίων, και πρώην υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλόσοσκι, πανηγυρίζει ότι "κατέκτησε" την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου και φωτογραφήθηκε περιχαρής από τον Μύτικα.

Μέχρι εδώ, καλά.

Ο Αντόνιο Μιλοσόσκι, όμως, προκαλεί, κρατώντας στα χέρια του την ψευδεπίγραφη κόκκινη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας.

Ο ίδιος ο Μιλοσόσκι ανέβασε φωτογραφία με το κατόρθωμά του στους προσωπικούς του λογαριασμούς σε Facebook και Twitter.

"Μακεδονική" αποστολή στον Όλυμπο, κορφή Μύτικας σε υψόμετρο 2917 μέτρων", τιτίβισε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Vest των Σκοπίων, φιλοξενεί φωτογραφίες και δηλώσεις του κ.Μιλόσοσκι.

"Ο αντιπρόεδρος της βουλής -πρώην υπουργός Εξωτερικών- Αντόνιο Μιλόσοσκι, κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου στην Ελλάδα", αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα της σκοπιανής εφημερίδας.

"Μετά από μία ώρα σκληρής αναρρίχησης στους βράχους, πάτησε την κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα. Μέσα στα συγχαρητήρια και τις αγκαλιές φώναζε και τραγουδούσε. Φυσικά τράβηξε και φωτογραφίες. Ο ίδιος ο Αντόνιο Μιλόσοσκι, τόνισε ότι τη σημαία που κρατά στον Όλυμπο με τον 16άκτινο ήλιο της Βεργίνας, την έχει πάντοτε μαζί του", αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.

Ο Αντόνιο Μιλόσοσκι είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι.

"Τον ευχαριστούμε που επισκέφθηκε τη χώρα μας"

Σχολιάζοντας το γεγονός, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε τα εξής:

“Ευχαριστούμε τον κ. Μιλόσοσκι που επισκέφθηκε τη χώρα μας, προκειμένου να φωτογραφεί, εντός της Ελλάδας, με τον Ήλιο της Βεργίνας, ένα ελληνικό εθνικό σύμβολο. Δεν τον παροτρύνουμε, όμως, να το κάνει και στη χώρα του, καθώς αυτό θα συνιστούσε ακόμα μία παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και του Μνημονίου Πρακτικών Μέτρων. Οι προκλήσεις μπορεί να δικαιώνουν τις ελληνικές θέσεις απέναντι σε κάθε είδους αλυτρωτισμό, αλλά δεν βοηθούν κανέναν. Και σίγουρα όχι την πΓΔΜ και το λαό της”.