Νεκρός ποδοσφαιριστής της Κέρκυρας σε τροχαίο

Βαρύ είναι το κλίμα στην Κέρκυρα μετά το θάνατο του ποδοσφαιριστή της Κ20 ομάδας του τοπικού συλλόγου, Ανδρέα Νίκα. Ο Νίκας τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο, ενώ τρεις συμπαίκτες του νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Όλα έγιναν το βράδυ της Κυριακής όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε συμπαίκτης του 19χρονου παίκτη έφυγε της πορείας του, με συνέπεια να προσκρούσει σε κολόνα, στην Εθνική Οδό Κέρκυρας- Παλαιοκαστρίτσας, για άγνωστη ακόμη αιτία, και να “βυθιστεί” το νησί στο πένθος.

Η σύγκρουση ήταν μοιραία για τον Ανδρέα Νίκα (ήταν συνοδηγός), ο οδηγός μαζί με τον Αλέξανδρο Γρηγοράκη (καθόταν στο πίσω κάθισμα) τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ ο τρίτος επιβαίνοντας του αυτοκινήτου, Λευτέρης Σγούρος έχει κατάγματα στα άκρα και θα υποβληθεί σε επέμβαση.
 
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι τέσσερις συμπαίκτες είχαν προορισμό το νοσοκομείο του νησιού με σκοπό να επισκεφθούν  τον συμπαίκτη τους Θωμά Ντέντε που βρίσκεται εκεί λόγω τραυματισμού.
 
 Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:
«Την Κυριακή (14.09.2014) το βράδυ, στο 5ο χλμ της Εθνικής Οδού Κέρκυρας-Παλαιοκαστρίτσας (περιοχή Σωτηριώτισσας), επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 20χρονος ημεδαπός,  εκτράπηκε της πορείας του,  με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του καθώς και τον τραυματισμό των τριών επιβαινόντων στα αυτοκίνητο (θανάσιμος ενός 19χρονου, σοβαρός ενός 20χρονου ημεδαπού και ελαφρύς  ενός ακόμη 19χρονου).  
Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Κέρκυρας».
 
Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής: 
«Στις 14/9/14, και ώρα 23.00 η Υπηρεσία μας επενέβη με τρία οχήματα και δέκα υπαλλήλους για τον απεγκλωβισμό τεσσάρων ατόμων ηλικίας 19 έως 20 ετών, συνεπεία πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος Ι.Χ. επιβατηγού οχήματος στο 6ο χλμ της Ε.Ο. Κέρκυρας – Παλαιοκαστρίτσας. 
 
Η επιχείρηση απεγκλωβισμού διήρκησε 15 λεπτά, απεγκλωβίστηκαν οι τρεις εκ των τεσσάρων επιβαινόντων, οι οποίο ικαι διεκομίσθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρα».