Φαινόμενα… εικονομαχίας στην κάτω Αχαΐα

Την οργή των κατοίκων της Κάτω Αχαΐας, προκάλεσαν μετανάστες, οι οποίοι φέρονται να κατέστρεψαν εικόνες και άλλα χριστιανικά σύμβολα σε σπίτι που προοριζόταν για κατεδάφιση.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι κάτοικοι στην ιστοσελίδα thebest.gr, οι δράστες αφαίρεσαν εικόνες και σταυρούς από το εικονοστάσι του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, που βρίσκεται κοντά στο σπίτι, τις έσπασαν και τους έβαλαν φωτιά. Στη συνέχεια φώναζαν τον Αλλάχ και έκαναν επικλήσεις στη θρησκεία τους, με προκαλώντας όσους έτυχε να βρεθούν μπροστά στο περιστατικό.

Στο σημείο εκλήθησαν μέλη των Αγανακτισμένων Πολιτών Δυτικής Αχαϊας που με τη σειρά τους- όπως λένε στη ίδια ιστοσελίδα, κάλεσαν την αστυνομία η οποία και φέρεται να προχώρησε σε συλλήψεις, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται επισήμως από την Αστυνομία το περιστατικό, που έχει ανάψει φωτιές στην περιοχή.

Το περιστατικό καταγγέλλει και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ραυτακόπουλος ο οποίος διατείνεται ότι παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν συχνά στην περιοχή το τελευταίο χρονικό διάστημα.